Novice

Ford je električnemu Focusu povečal doseg za 63 kilometrov

Ford je električnemu Focusu za evropski trg namenil enak nabor izboljšav kot ameriški različici.

Ford je brez večjega pompa pripravil vrsto izboljšav za model Focus Electric. Vanj so namestili novo vodno hlajeno 33,5 kWh baterijo, ki bo zamenjala manjšo 23 kWh baterijo. Zahvaljujoč opisani spremembi se je domet Focusa Electric povečal za 63 kilometrov na 225 kilometrov.

Tako kot pri ameriški različici bo tudi evropskim kupcem na voljo sistem hitrega polnjenja, ki v pol ure napolni baterijo do 80 odstotkov njene kapacitete. S pomočjo programa Brake Coach bodo učili voznike, kako povečati energijo, pridobljeno s pomočjo regenerativnega zavornega sistema.

Moč sistema ostaja enaka predhodniku, s 107 kilovati potrebuje za pospeševanje od 0-100 km/h 11,4 sekund in doseže maksimalno hitrost 137 km/h.

V potniški kabini je največja novost večopravilna enota Sync3 s funkcijo govornih ukazov, podporo sistemoma Android Auto in Apple CarPlay ter kapacitativnim zaslonom. Med serijsko opremo so še samodejna klimatska naprava, 17-palčna aluminijasta platišča in zadnji žarometi LED. Cena za povsem električnega Focusa v Nemčiji ostaja nespremenjena – 34.900 evrov.

Kljub podaljšanem dosegu Focus Electric še vedno ni na ravni tekmecev. Renault je pred časom predstavil novo različico Zoe s 400-kilometrskim dosegom, Opel ima z Ampero-E podobne načrte, novosti pa pripravljajo tudi pri Volkswagnu in Nissanu, saj želijo izboljšati doseg svojim električnim modelom.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Ford je električnemu Focusu povečal doseg za 63 kilometrov"


cashy
7 leta 2 meseci nazaj

Morda zato izboljšujejo brez pompa, ker jih je sram, ko niti z izboljšavami ne dosegajo svojih konkurentov. Zdaj z električnim avtomobilom, ki nima vsaj 60kWh baterije, nimaš kaj iskat, focus pa je prilezel šele do polovice te kapacitete. Ne rečem, če bi bil hibrid, tako pa je skoraj neuporaben (v primerjavi s konkurenco). Da ne rečem, da je tudi toliko boljša konkurenca še vedno “neuporabna” v primerjavi z motorji na notranje izgorevanje.

 
Še uradno: Mercedes-Maybach G 650 Landaulet
Najbolj divja različica Audija Q8