Novice

Najbolj popoprana različica Volkswagna Up!

Čez dve leti bodo pri največjem avtomobilskem proizvajalcu na stari celini ponudili kupcem najbolj strupeno različico malega Up!-a. V najmanjšem vozilu v Volkswagnovi modelni paleti, ki se bo ponašalo z oznako GTI, se bo vrtel litrski trivaljnik. Slednji bo ponujal podobno število »konjev« kot 16 centimetrov daljša prva generacija Golfa GTI.

Pri Volkswagnu so sicer že predstavili prototipno različico Up! GTI, ki naj bi v serijski izvedbi ugledal luč sveta v začetku leta 2018; 999-kubični agregat TSI, ki se že vrti v obstoječem Golfu Bluemotion, se bo ponašal s 115 »konji«, s čimer pa malce več kot tono težko vozilce ne bo ponujalo kakšnih pretirano brutalnih voznih doživetij. Up! GTI bo sicer dosegel 192 km/h najvišje hitrosti ter pospešil v slabih 9 sekundah od 0 do 100 km/h.

Najnovejši GTI v Volkswagnovi ponudbi bo moč prepoznati po že znanih oblikovnih elementih, ki jih namenjajo liniji GTI (kot npr. karirast vzorec na sedežih), malenkostno znižanem podvozju ter prepoznavnih aluminijastih platiščih. Kljub temu, da bo več informacij o prihajajočem popopranem malčku znanih šele jeseni prihodnjega leta, pa je moč predvideti, da bo Up! GTI na domačem trgu stal okrog 15.000 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Najbolj popoprana različica Volkswagna Up!"


pskoda
7 leta 4 meseci nazaj

Kdo bo pa to kupu? Brezvezen avto

mrtwelvetrees
7 leta 4 meseci nazaj

Po pravici sem pričakoval manjši čas kot 9 sekund, pa tudi to me razočara da rabijo 2 leti oz. dobro leto da to spravijo v proizvodnjo.

 
Škoda razkrila prenovljeno športno Octavio vRS
Sestavljanko zaključuje Škoda Octavia Scout