Novice

Škoda razkrila prenovljeno športno Octavio vRS

Škoda je pred več kot dvema mesecema predstavila prenovljeno Octavio, ki je svet šokirala z deljenimi prednjimi žarometi. Zdaj so sestavljanko dopolnili s predstavitvijo športne različice vRS v limuzinski in karavanski različici.

Drugi del sestavljanke so zdaj zapolnili z razkritjem športno naravnane Octavie, kupci s terenskimi potrebami pa nestrpno pričakujejo, da Čehi razkrijejo različico Scout.

Tokrat sta na svoj račun prišli limuzinska in karavanska izvedenka, ki se pohvalita z enakimi deljenimi prednjimi prilagodljivimi žarometi LED kot običajna različica. Če niste ljubitelj kontroverzne zamisli Škodinih oblikovalcev, pa je potrebno priznati, da športni dodatki vsaj deloma popravijo videz sprednjega dela.

Na zadku so serijsko nameščeni žarometi s tehnologijo LED, ki imajo drugačno grafično podobo. Zelo opazen element na zadku ostaja izredno dolg rdeč odsevnik nad svetleče črnim difuzorjem, kjer se skrivata dva zaključka izpušne cevi. Prenovo zaključuje majhna sprememba – za osvetlitev registrske tablice po novem skrbita dve lučki LED.

Pri Škodi so za 7 kilovatov dvignili moč prisilno polnjenega dvolitrskega bencinskega agregata TSI, ki ima sedaj 169 kilovatov. Dizelska stran ostaja glede moči nespremenjena. Še vedno jo poganja dvolitrski prisilno polnjen agregat TDI s 135 kilovati moči in možnostjo štirikolesnega pogona. Bencinski agregat s 350 njutnmetri navora poskrbi, da Octavia vRS od 0-100 km/h pospeši v 6,7 sekundah in doseže maksimalno hitrost 250 km/h. Dizelski TDI ima zdaj 30 njutnmetrov več navora in izboljšano ekonomičnost, a od mirovanja do 100 km/h potrebuje več časa (7,9 sekund) in ima manjšo končno hitrost (232 km/h).

Zahvaljujoč športnem vzmetenju je Octavia vRS za 15 milimetrov nižja od običajne različice in je zadaj 30 milimetrov širša. Njeno športno plat nadgradijo še rdeče zavorne čeljusti in posebna aluminijasta platišča.

Žal pri Škodi niso pokazali potniške kabine Octavie vRS, ki bo na ceste zapeljala v prvih mesecih prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Škoda razkrila prenovljeno športno Octavio vRS"


dejc99
7 leta 4 meseci nazaj

Nisem nek designer, ampak tako izgleda veliko boljše:
http:// shrani. si/f/1S/12R/3FzbS739/2017-skoda-octavia-rs-fa.jpg (odstrani presledke)

frgo
7 leta 4 meseci nazaj

oblikovanje po zadnjih modnih smernicah, čisto v stilu belih štumfov v natikačih in bundesliga frizur

pskoda
7 leta 4 meseci nazaj

Grda sploh spredaj, zadaj pa je ista

 
Štirikolesno krmiljenje in več moči za italijanskega bika
Najbolj popoprana različica Volkswagna Up!