Novice

Sestavljanko zaključuje Škoda Octavia Scout

Škoda je prenovljeno Octavio pokazala pred dvema mesecema, zdaj pa v dveh dneh razkrila še preostali dve izvedenki. Prva je na vrsto prišla športna različica vRS in kot zadnja še terensko navdahnjeni Scout.

Kot smo že navajeni, so pri Škodi na karavansko različico Octavie namestili nekaj plastičnih oblog, povišali oddaljenost od tal in dodali nekaj unikatnih elementov, ki krasijo prenovljeno serijo Scout. Terensko navdahnjeni karavan je od običajne Octavie Combi višji za 30 milimetrov; zaradi malenkost spremenjenih odbijačev ter dodatnih zaščit vstopni kot meri 16,6 stopinj in izstopni 14,5 stopinj. K temu je potrebno dodati še serijsko nameščen štirikolesni pogon z elektronsko nadzorovano hidravlično lamelno sklopko in Octavia Scout je pripravljena, da zlahka zapelje tudi na težje dostopne točke.

Seveda je Scout lahko opremljen s celotnim naborom zabavnostnih tehnologij kot tudi z vsemi varnostno-asistenčnimi sistemi. Oblikovalci si niso premislili in na zadnjega člana prenovljene družine namestili sprednje deljene prilagodljive žaromete LED. Spremembe na zadku so enake kot pri običajni različici in športni vRS.

Nekaj osvežitve je bila deležna še pogonska paleta. Dvolitrski dizelski agregat s 110 kilovati po novem ni na voljo izključno s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, temveč se bodo kupci lahko odločili tudi za 7-stopenjski samodejni menjalnik DSG. Ostala dva agregata, 1,8-litrski TSI s 132 kilovati in najmočnejši dvolitrski dizelski agregat TDI s 135 kilovati, ostajata nespremenjena.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, motor1. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Najbolj popoprana različica Volkswagna Up!
Počasno razkrivanje najživahnejše Kie