Novice

Naslednje obdobje za Peugeot 2008

Športni terenec kompaktnega razreda je bil prenovljen v duhu najnovejših smernic znamke in naj bi bil deležen napredka tako na oblikovnem kot tudi na tehnološkem področju.

Novi Peugeot 2008, zasnovan na platformi CMP (Common Modular Platform), tako vstopa v osrčje segmenta kompaktnih športnih terencev, kjer ponuja samozavest v kombinaciji z napredno tehnologijo in inovacijami. Videz poudarjata nazaj pomaknjeno vetrobransko steklo in vodoraven pokrov motornega pokrova, obenem pa ga krasijo usločene in zaobljene linije, segajoče vse do prtljažnih vrat. Za prepoznavnost prednjega dela skrbi okrasna maska in dnevne luči LED, ki poniknejo poleg glavnega žarometa ter se znova pojavijo nekoliko nižje. Videz dopolnjujejo 18-palčna platišča s posebnimi vstavki, možnostjo personalizacije ter prihrankom pri masi.

Barvno paleto so dopolnili z novo nianso rdeče Elixir, modre Vertigo ter kovinskim odtenkom oranžne Orange Fusion, zaenkrat namenjene le temu modelu.

Peugeotovi oblikovalci so poskrbeli za dinamičen videz notranjosti na račun izbora materialov ter izvirnih barvnih odtenkov, medtem ko uporabnost poleg klasičnih predalov povečujejo številna druga odlagalna mesta. Pri izvedenkah GT in GT Line notranjost popestrijo še svetleči dekorativni dodatki v osmih barvah, ki jih je moč izbrati preko zaslona na dotik. Dolžina 4,3 m ob medosni razdalji 2,6 m tudi potnikom na zadnjih sedežih ponuja obilo prostora za noge, prtljažnik s prostornino 434 l pa bo zadostoval celo tistim, ki na pot raje vzamejo kakšno stvar več.

Peugeot 2008 je opremljen z novim Peugeot i-Cockpit 3D s kompaktnim volanom, velikim zaslonom na dotik in inovativno instrumentno ploščo v višini oči za izboljšano vozniško izkušnjo. V pomoč vozniku bo kar nekaj sodobnih tehnoloških pripomočkov, med drugim sistem Drive Assist, ki združuje sistem za ohranjanje voznega pasu s sistemom ohranjanja točnega položaja vozila na voznem pasu Lane Positionning. Na voljo bodo še parkirni pomočnik (Park Assist), sistem samodejnega zaviranja v sili, opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu in voznikovo nepozornost, sistem samodejnega preklopa dolgih luči ter sistema prepoznavanja prometnih znakov in nadzor mrtvega kota.

Barve bencinske motorizacije bodo predstavljale tri različice 1,2-litrskega bencinskega trivaljnika (PureTech 100 S&S, PureTech 130 S&S in PureTech 155 S&S), medtem ko bosta ljubiteljem dizlov na voljo različici 1,5-litrskega štirivaljnika (BlueHDI 100 S&S in BlueHDI 130 S&S). Prvič bo v ponudbi tudi električna različica, ki naj bi jo poganjal električni motor z močjo 100 kW (136 KM) in 260 Nm navora, baterije s kapaciteto 50 kWh pa naj bi zagotavljale doseg do 310 km z enim polnjenjem. Baterije naj bi bilo moč napolniti do 80 odstotkov kapacitete v zgolj 30 minutah, seveda v primeru priklopa na hitro polnilno postajo s 100 kW.

Avtomobilizem.com   (Vir: Peugeot.   Foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porsche 718 Cayman GT4 in 718 Spyder stavita na šestvaljni bokser
Gen-I s prijaznejšim plačevanjem električnega polnjenja