Novice

Nemčija z novimi načrti in vlaganji za pospešitev elektrifikacije

Nemška vlada je za pospešeno izgradnjo polnilnih mest v prihodnjih treh letih odobrila sredstva v višini 6,3 milijarde evrov.

Za uresničevanje zadanih ciljev v zvezi z zmanjševanjem emisij je nemška vlada odobrila 6,3 milijarde evrov za širitev mreže polnilnih mest za električne avtomobile. Trenutno je v Nemčiji na voljo približno 70.000 polnilnih mest, z odobrenimi sredstvi pa naj bi financirali izgradnjo polnilne infrastrukture predvsem na območjih, ki so trenutno slabše pokrita.

V skladu z načrti o ogljični nevtralnosti naj bi bilo do leta 2030 v Nemčiji lastnikom električnih vozil na voljo vsaj milijon polnilnih točk, ki bi morale zadostovati za načrtovan prehod na električno mobilnost. Cilj nemških oblasti je povečanje števila električnih avtomobilov na nemških cestah s sedanjih milijon in pol na vsaj 15 milijonov do leta 2030.

Po besedah nemškega ministra za transport Volkerja Wissinga, bi načrtovana širitev polnilne infrastrukture poenostavila vsakdanjik lastnikov električnih vozil in ljudem olajšala prehod iz klasično gnanih na električna vozila.

Nemške oblasti se sicer trenutno soočajo tudi s problemom rastočih cen energije kot posledica vojne v Ukrajini, vendar po Wissingovih besedah trenutna situacija, ki jo rešujejo z uvajanjem cenovne kapice, ne bi smela vplivati na dolgoročne cilje v zvezi z zmanjšanjem emisij in uvajanjem drugačnih rešitev mobilnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Michael Movchin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Znamka Moon uspešno povezuje znanje slovenskih podjetij TAB, Lumar, Amibit, Etrel in Elnet
Športni poudarek za Toyoto RAV4