Novice

Športni poudarek za Toyoto RAV4

Toyota bo evropskim kupcem ponudila različico priljubljenega športnega terenca z oznako GR Sport, za katero so poskrbeli pri njihovem oddelku Gazoo Racing.

Japonski avtomobilski proizvajalec širi paleto modelov, ki se ob bolj športnem videzu ponašajo z oznako njihovega športnega oddelka Gazoo Racing. Tokrat so preobleko namenili tudi hibridni in priključno-hibridni različici RAV4 s pametnim štirikolesnim pogonom AWD-i, ki za športni poudarek dobiva obrobe kolesnih lokov, pragov ter sprednjih in zadnjih spodnjih obrob v sijajni črni barvi, v kombinaciji z enakim odtenkom 19-palčnih platišč, pri katerih so prvič uporabili novo tehniko izdelave.

Dodatno videz poudarijo še oznake GR, ki poskrbijo tudi za prepoznavnost notranjosti. Videz notranjosti poleg kovinskih dodatkov zaokrožajo še srebrni kontrastni šivi notranjih oblog iz umetnega usnja. Standardno bo poleg električnih nastavitev sprednjih sedežev na voljo  digitalna instrumentna plošča z zaslonom velikosti 12,3 palca ter nov informacijsko-multimedijski sistem z 10,5-palčnim zaslonom.

Poleg vizualnih dodatkov so modelom RAV4 z oznako GR Sport namenili prilagojeno vzmetenje, ki s tršimi nastavitvami izboljšuje vozne lastnosti. Zaenkrat še ni znano, ali so inženirji oddelka Gazoo Racing poskrbeli tudi za prirastek moči, vendar bodo tudi v nasprotnem primeru obstoječe zmogljivosti (hibrid: 163 kW/222 KM ali priključni hibrid 225 kW/306 KM) več kot zadostovale celo potrebam zahtevnejših kupcev.

S prodajo različic RAV4 GR Sport naj bi v evropskih prodajnih salonih pričeli v zadnjem četrtletju letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Toyota. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nemčija z novimi načrti in vlaganji za pospešitev elektrifikacije
Višje francoske električne subvencije za manj premožne