Novice

Nemški avtomobilski industriji grozi izguba 100.000 delovnih mest

Napovedi posledic pandemije koronavirusa v nemški avtomobilski industriji ne izražajo optimizma, saj naj bi bilo zaradi zmanjšanega povpraševanja potrebno precej zmanjšati proizvodne kapacitete.

Po napovedih Ferdinanda Dudenhöfferja, strokovnjaka s tega področja, je povpraševanje po novih vozilih zaradi posledic pandemije koronavirusa močno upadlo, kar naj bi po njegovem mnenju kmalu vodilo k potrebi po zmanjšanju proizvodnje.

Posledično bi to vodilo k odpuščanjem zaposlenih v avtomobilski industriji, ki trenutno na področju Nemčije zaposluje približno 830.000 ljudi. Po Dudenhöfferjevi analizi naj bi bilo potrebno zmanjšati število zaposlenih v neposredni proizvodnji in pri dobaviteljih za okoli 100.000, zato poziva nemško vlado, da naj naredi več na področju spodbud za nakup novega avtomobila.

Trenutno država ponuja 6.000 evrov subvencije ob nakupu električnega ali hibridnega vozila, po njegovem mnenju pa bi posledice zmanjšanega povpraševanja lahko omilili tudi z uvedbo določenih načinov cenovno ugodnega najema v kombinaciji z zavarovanjem vračila v primeru brezposelnosti. Pozitivna plat tovrstnih ukrepov bi bilo obenem tudi hitrejše uvajanje čistejših tehnologij v cestnem prometu.

V primerjavi z lanskim letom, ko so predstavniki nemške avtomobilske industrije beležili 5,1 milijona izdelanih enot, naj bi bilo po nekaterih ocenah v letošnjem letu, zaradi manjšega povpraševanja, potrebno število izdelanih enot zmanjšati za 1,3 milijona na 3,8 milijona izdelanih vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Sedemdeset let Volkswagnove ikone
BMW-jev športno uporabni X5 na vodikov pogon