Novice

Nov oblikovalski pristop za prihodnost znamke Lancia

Italijanska znamka je ob prenovljenem emblemu predstavila nove oblikovalske smernice, ki bodo krojile prihodnost naslednje generacije njihovih modelov.

Na dogodku Lancia Design Day je italijanski avtomobilski proizvajalec z razkritjem skulpture Pu+Ra Zero predstavil smernice novega oblikovalskega jezika. Poimenovali so ga Pu+Ra Design, kot kombinacijo besed čist(pure) in radikalen (radical), ki bosta predstavljali osnovo njihove nove oblikovalske filozofije. Temelje oblikovalske prihodnosti znamke Lancia je postavila ekipa oblikovalcev njihovega Centro Stile iz Torina, ki jo vodi priznani francoski oblikovalec Jean-Piere Ploué.

Predstavitev so pospremili s smelo napovedjo, da bo nov oblikovalski pristop, ki predstavlja kombinacijo klasike in napredka (Progressive Classic), postavil definicijo oblikovanja znamke Lancia za prihodnjih sto let. Predstavljena skulptura Pu+Ra Zero ob navdihu iz potez klasičnih modelov Aurelia B20 in Flaminia razkriva osnovo oblikovalskih elementov, ki naj bi jih uporabili pri modelih italijanske znamke v prihodnosti in na svojevrsten način združuje klasične linije z elementi, ki bodo skrbeli za prepoznavnost prihajajočih modelov.

Notranjost novih modelov bo nastajala v sodelovanju z italijanskim proizvajalcem pohištva Cassina. Zasnovana bo z navdihom klasičnega italijanskega pohištva in bo ob uporabi trajnostnih materialov izražala elegantno atmosfero dnevne sobe skladno s slogom njihovih klasičnih modelov Gamma, Thema in Flavia.

Žal tokrat niso razkrili več podrobnosti o prihajajočih modelih Ypsilon, Aurelia in Delta, ki so najavljeni po letu 2024, so pa zato predstavili prenovljen emblem. Ta je osma različica v njihovi 116-letni zgodovini in je narejen iz aluminija ter ob novih fontih in svetlem ozadju ohranja tradicionalno oblikovno zasnovo, prvič pa naj bi ga uporabili pri novem modelu Ypsilon.

S kratko predstavitvijo so najavili še januarski prihod kratkega filma “Lancia, the New Renaissance”, ki naj bi mu po aprilu 2023 sledile nove epizode vse do predstavitve nove generacije modela Ypsilon v letu 2024.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Lancia. Foto in video: Lancia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kitajski proizvajalci osvajajo Evropo tudi z izboljšano varnostjo
Trideset let Citroën kluba Slovenije