Novice

Nova omejena serija modela My Ami Buggy

Citroën bo prihodnje leto začel s prodajo tisoč vozil My Ami Buggy, ki bodo na voljo ob koncu prvega četrtletja.

Kljub svoji koncepti zasnovi je bil Citroën My Ami Buggy, s čigar prodajo so pričeli v letošnjem juniju, že v prvih osemnajstih minutah prodan v petdesetih primerkih. Za vse tiste, ki so zamudili začetek letošnje prodaje, francoska znamka pripravlja omejeno serijo tisoč električnih malčkov, ki bodo na voljo kupcem v več državah, kjer je na voljo tudi model Ami.

Širitev različice My Ami Buggy na mednarodne trge nadaljuje zgodbo o uspehu modela Ami, ki je s svojo konceptno zasnovo in dostopnostjo povzročil manjšo revolucijo na področju lokalne električne mobilnosti. Od začetka prodaje tega modela pred dvema letoma so do danes v devet državah prodali že več kot 30.000 tovrstnih vozil.

Za uporabo električnega Amija se odločajo mladi in stari v razponu med 14 in 94 let, saj so v njem prepoznali enostavno in udobno prevozno sredstvo za krajše poti v mestu in na podeželju. Njegova praktična dvosedežna zasnova ali tovorna izvedenka My Ami Cargo omogoča širok razpon uporabnosti, zato se zanj odloča vse več podjetij in organizacij, sodeloval pa je tudi pri projektu energetske preobrazbe na otoku Chalki ob grški obali, kjer ga uporabljata policija in obalna straža.

Prihajajoča različica My Ami Buggy bo v osnovi podobna prvi izdaji z nekaj posodobitvami, ki jih bodo pri Citroënu predstavili naknadno. Širitev prodaje modela Ami na nove trge so bo v prihodnjem letu še nadaljevala, pričakujemo pa ga lahko tudi v Sloveniji.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Citroën.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Nova omejena serija modela My Ami Buggy"


1 leto 3 meseci nazaj

Tole je zakonsko gledano enako kot Aixam in podobni, ki se jih lahko vozi z izpitom za moped?

xxl
1 leto 3 meseci nazaj

Mislim da, da. Videl sem, sicer tuj prispevek, kako se srednješolka pelje v šolo.

xxl
1 leto 3 meseci nazaj

Bi ga imel, ampak, 45 km/h je odločno prepočasi za moje potrebe. Vsaj 70 bi moral potegnit. Ko peljem tastov skuter po Puli, to je taka muka. Po mestu še nekako gre, obvoznica in hitrejše ceste, nevarno početje.

 
Bertone se vrača s superšportnikom GB110
Nio EC7 prestavlja meje električnega dosega