Novice

Citroën My Ami Buggy je vedno pripravljen za pustolovščino

Francoski avtomobilski proizvajalec je razkril koncept električnega vozila, ki naj bi spodbujalo mikro mobilnost v prostem času.

Predstavljeni koncept My Ami Buggy črpa navdih iz neavtomobilskega sveta, kot so igrače za sestavljanje, industrijsko oblikovanje in moda. Pri zasnovi koncepta so imeli pri Citroënu v mislih vse ljubitelje neodvisnosti, ki stremijo k električnim vozilom, enostavnim za uporabo.

Zunanjost koncepta temelji na pustolovskem značaju, izraženim s širokimi kolesi in zaščitnimi okvirji odbijačev, okrasnimi profili ter rešetkami žarometov. Pripravljenost za nove avanture še dodatno poudarjata strešni prtljažnik in rezervno kolo na strehi, za dobro vidljivost v vseh razmerah pa poskrbi svetlobno vodilo LED, nameščeno na sprednjem delu strehe. Citroën My Ami Buggy ima vsega skupaj le tri barve – črno, ki je povzeta po opremi za kampiranje, kaki, ki spominja na naravo, ter rumeno, ki kontrastno poudarja podrobnosti. Pri Citroënu so precej pozornosti posvetili tehničnim podrobnostim, s katerimi odpirajo več možnosti za individualizacijo podobe.

Funkcionalna notranjost je zasnovana s poudarkom na ergonomiji, Citroënovi oblikovalci pa so največ pozornosti posvetili zasnovi sedežev ter prostoru za prtljago in odlagalnim mestom. Sedežne blazine Advanced Comfort so iz debele penaste gume v kombinaciji s spominsko peno ter so medsebojno zamenljive in pralne, odlagalna mesta pa bila posebej preoblikovana in so pri predstavljenem konceptu prenosljiva. Za kar najboljši izkoristek prostora so pri Citroënu zasnovali posebno linijo prtljage, ki se natančno prilega notranjim površinam vozila. Poleg tega so novemu konceptu namenili vrsto dodatkov, ki temeljijo predvsem na funkcionalnosti in didaktično naravnani zasnovi. Ti vključujejo tudi razne nosilce, nekateri od njih so univerzalni in jih je moč odstraniti ali premeščati.

Koncept Citroën My Ami Buggy predstavlja stilsko študijo, ki prikazuje zgolj eno od številnih podob, ki bi si jih lahko nadel Ami, v tem primeru za potešitev potrebe po svobodi in prostem času.

Avtomobilizem.com (Vir, foto in video: Citroën.)

Mnenja uporabnikov

8 komentarjev za "Citroën My Ami Buggy je vedno pripravljen za pustolovščino"


srcnik
2 leta 4 meseci nazaj

Raje napišite kdaj bo navaden ami na voljo pri nas za naročilo…

Firediver
2 leta 4 meseci nazaj

..pa čas dobave še v istem letu…

xxl
2 leta 4 meseci nazaj

Kulsko, daleč pa ne boš prišel s tem.

McLaren
2 leta 4 meseci nazaj

Alternativa 50cc skuterjem

meganer
2 leta 4 meseci nazaj

Sam cena pa ni 🙂

McLaren
2 leta 4 meseci nazaj

Ja, podobno kot tisti “avtomobili” z malim dizl motorjem, Ligier mislim da so bli.

xxl
2 leta 4 meseci nazaj

Od spodobnega 50 kubičnega je res 2 do 3kratna cena, ampak proti novem Ligier in podobnim, skoraj enkrat nižja. 😉

xxl
2 leta 4 meseci nazaj

Ali pa štirikolesnikom. Rada se peljeva z ženo po obronkih Pohorja, kar z avtom, komot je. To bi bilo uporabno, celo streho ima. Škoda, da ne naredijo malce zmogljivejšo različico.

 
Dacia Spring je zmagovalec letošnjega izbora Autobest
Slovenske cene za električni Renault Megane