Novice

Novi Audi A3 za nadaljevanje zgodbe o uspehu

Audi je v spletni predstavitvi, ki bi pod drugimi pogoji sicer drugače potekala v sklopu avtomobilskega salona v Ženevi, predstavil novi Audi A3 Sportback.

Novi Audi A3 prihaja kot kombinacija športnosti in kompaktnih mer (dolžina 4,34 m, širina 1,82 m in višina 1,43 m) ter v skladu s trenutnimi oblikovalskimi smernicami znamke izraža dinamiko ob kančku prestiža. Četrta generacija prinaša še bolj agresiven videz, izražen z odprtinami za zajem zraka in masko hladilnika na sprednjem delu ter vbočenimi stranskimi linijami, ki še dodatno poudarijo loke koles in predstavljajo novost izpod rok Audijevih oblikovalcev. Inovativni so tudi novi matrični dnevni LED žarometi, ki naj bi s svetlobnim podpisom poskrbeli za prepoznavnost  novega Audija A3. Poudarjen je še zadek z vitkejšo zasnovo zadnjih luči, ki na spodnjem delu preko odbijača prehaja v zadnji difuzor ter stranske odprtine za odvod zraka.

Športno prestižna zasnova se nadaljuje tudi v notranjosti, kjer videz poudarjajo dodatki iz aluminija ali ogljikovih vlaken. Nova je tudi prestavna ročica, material za sedežne prevleke pa naj bi bil pridobljen iz recikliranih plastenk. Pred voznikom se v sklopu Audijevega virtualnega kokpita nahaja digitalna instrumentna plošča, 10,1-palčni sredinski zaslon multimedijskega sistema pa je tokrat vgrajen v armaturno ploščo in ne izstopa več toliko kot pri predhodniku. Opcijsko naj bi bilo možno naročiti tudi sistem z 12,3-palčnim zaslonom in tremi različnimi prikazi ter barvni prikazovalnik informacij na vetrobranskem steklu. Multimedijski sistem tretje generacije prihaja z desetkratno procesorsko zmogljivostjo v primerjavi s predhodnikom ter bo omogočal povezljivost s sistemi Android Auto in Apple CarPlay, pa tudi povezljivost preko modula LTE z integrirano brezžično dostopno točko.

Nabor asistenčnih sistemov je podoben kot v Audijevih modelih višjih razredov, saj naj bi bili med drugim na voljo tudi sistem za preprečevanje naleta, sistem za ohranjanje voznega pasu, prilagodljivi tempomat in parkirni pomočnik.

Motorno paleto sestavljajo 1,5-litrski bencinski TFSI (110 kw / 150 KM) ter dve različici dizelskega 2,0 TDI, ki prihajata s 85 kW (115 KM) ali 110 kW (150 KM), motorji pa odvisno od izbire prihajajo v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom S tronic.

Z zbiranjem naročil naj bi v Evropi pričeli že v tem mesecu, prvi primerki pa naj bi prišli v roke kupcev v maju. Cena osnovnega bencinskega modela naj bi na nemškem trgu znašala 28.900 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bentley bo izdelal samo ducat Mullinerjev Bacalar
Salon avtomobilov IAA se prihodnje leto seli v München