Novice

Honda bo do leta 2024 predstavila dva nova električna modela

Razvoj in proizvodnja naj bi potekala v sodelovanju s podjetjem General Motors, ki naj bi prispevalo električno platformo in proizvodne zmogljivosti.

Pri japonskem avtomobilskem proizvajalcu so se odločili v prihodnjih letih odločili povečati svojo ponudbo električnih vozil, ki naj bi se pridružila pred kratkim predstavljenemu modelu Honda e. Tokrat naj bi združili moči z ameriškim podjetjem General Motors, saj naj bi novi modeli nastali na osnovi GM-ove globalne električne platforme, ki bo med drugim predstavljala osnovo tudi široki paleti modelov podjetja GM. Uporabili naj bi novo razvite baterije Ultium, ki omogočajo prostorsko prilagodljivost, hitro polnjenje in so na razpolago v paketih kapacitete od 50 do 200 kWh.

Kljub uporabi platforme drugega proizvajalca naj bi pri Hondi poskrbeli za skladnost novih električnih modelov s Hondino filozofijo izdelave avtomobilov v vseh drugih pogledih, saj bo njihova ekipa odgovorna za zunanji videz, zasnovo notranjosti ter nastavitve voznih lastnosti. Poleg platforme naj bi v novih modelih v sklopu sistema HondaLink uporabili tudi tehnologijo povezljivosti OnStar in napredni asistenčni sistem za pomoč vozniku SuperCruise, ki so sicer na voljo v avtomobilih znamke General Motors.

To sicer ni prvo sodelovanje Honde z drugimi avtomobilskimi proizvajalci, saj so s podjetjem GM pred leti že sodelovali pri razvoju vodikovih gorivnih celic ter razvoju prototipa električnega avtonomnega vozila Cruise Origin, poleg tega pa so imeli tudi skupne projekte z avtomobilskimi podjetji Isuzu in Rover.

Proizvodnja novih električnih modelov naj bi potekala v ameriških proizvodnih obratih podjetja GM, s predvidenim prihodom na trg v sklopu modelskega leta 2024.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Honda. Foto: GM, Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Audi A3 Sportback že v prodaji
Volvo pospešuje razvoj programske opreme za samovozeče avte