Novice

Salon avtomobilov IAA se prihodnje leto seli v München

Odločitev je padla, predstavniki nemškega združenja VDA so potrdili, da se bo avtomobilski salon IAA prihodnje leto odvijal v Münchnu.

Kljub dolgoletni tradiciji so se pri nemški organizaciji VDA odločili za selitev lokacije avtomobilskega salona iz Frankfurta, kjer je potekal od leta 1951. Odločitvi je botrovalo dejstvo, da se je obisk prireditve zmanjšal za 30 odstotkov, kar je bilo najverjetneje tudi posledica odsotnosti globalnih znamk, kot so Peugeot, Toyota, Nissan, Volvo in skupine FCA, pa tudi zmanjšanje deleža domačih, nemških avtomobilskih proizvajalcev.

Končni izbor je potekal med tremi nemškimi mesti, Berlinom, Hamburgom in Münchnom, predstavniki VDA pa so se odločili za slednjega. Eden od razlogov je verjetno tudi dejstvo, da je v Münchnu in okolici sedež več nemških avtomobilskih znamk.

Predstavniki združenja VDA so odločitev utemeljili z namero, da se bo prireditev IAA postopno preobražala iz zgolj avtomobilskega področja v celostno platformo mobilnosti. München se po njihovem mnenju razvija v mesto z inteligentnimi prometnimi koncepti in trajnostno naravnanim inovativnim transportnim omrežjem, ki se prilagaja potrebam prebivalcev. Obenem naj bi jih München prepričal tudi z izbiro konkretnih lokacij za dogodke v sklopu prireditve IAA, saj naj bi povezave z glavno lokacijo prireditve potekale po določenih koridorjih, kjer bodo imela prednost vozila, prijazna okolju.

Odločitev združenja VDA so pozdravili tudi pri bavarskem podjetju BMW, kjer so že izrekli dobrodošlico udeležencem prireditve IAA 2021 v njihovem domačem mestu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: IAA.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Audi A3 za nadaljevanje zgodbe o uspehu
Aston Martin V12 Speedster nagovarja z brezkompromisnostjo in odprto streho