Novice

Novi BMW serije 8 kabriolet združuje prestiž in vozniško izkušnjo

Po nedavno predstavljenem kupeju serije 8 so pri bavarskem proizvajalcu odstrli tančico še z brezstrešne različice.

BMW je tudi uradno objavil nekaj podrobnosti nove serije 8 kabrio, ki bo prvič predstavljena javnosti konec novembra na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Novo serijo 8 naj bi sestavljali trije modeli, poleg že videne kupejevske različice bosta na voljo še kabriolet, prihodnje leto pa nameravajo predstaviti še kupe s štirimi vrati (Gran Coupe). Različica zgoraj brez bo za začetek na voljo v dveh motornih izvedenkah. Model M850i xDrive bo poganjal 4,4-litrski bencinski V8 s podporo dveh turbin, ki bo ob 390 kW (530 KM) ponujal 750 Nm navora in pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 3,9 s. Dizelski 840d bo iz trilitrskega vrstnega šestvaljnika ob prav tako dveh turbinah iztisnil 235 kW (320 KM) in 680 Nm navora, 100 km/h pa bo iz mirovanja dosegel v 5,2 s. Pri obeh se bo moč na vsa štiri kolesa prenašala preko 8-stopenjskega samodejnega menjalnika in sistema xDrive, razvitega pri proizvajalcu ZF. Kot vrh ponudbe bo tekom prihodnjega leta predstavljena še različica M8, z močjo preko 600 KM.

Na daleč nam silhueta nove serije 8 razkriva športno eleganco, medtem ko nam pogled ob blizu ustvarja vtis prestiža, ki pa kljub vsemu pokaže tudi nekaj mišic. Ob dolžini 4,843 m in širini 1,902 m naj bi ponujal dovolj udobja tudi potnikoma na zadnjih sedežih, prtljažnik pa premore 350 l prostora ter se ob zloženi strehi ustrezno zmanjša. Električni mehanizem streho odpre ali zloži v 15 s pri hitrostih do 50 km/h, za bolj udobno vožnjo pa poskrbi tudi nepogrešljiva vetrna zaščita.

Vozniku bo za lažje podajanje informacij na voljo prikazovalnik na vetrobranskem steklu in BMW Live Cockpit Professional, ki ga sestavlja digitalna armaturna plošča z 10,25-palčnim zaslonom in navigacijskim sistemom. Kot se za avtomobil premijskega razreda spodobi, bo del serijske opreme  tudi pester izbor asistenčnih sistemov.

S sprejemanjem naročil naj bi pričeli v decembru letošnjega leta, prvi primerki pa naj bi bili kupcem na voljo spomladi.

Avtomobilizem.com (Vir: BMW, Autocar. Foto:BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tudi Hyundai in Kia s sončnimi celicami na strehah
Kakšne barve avto voziš?