Novice

Novi Hyundajev poltovornjak bo resen terenec

Pri največjem južnokorejskem avtomobilskem proizvajalcu so že pred štirimi leti pokazali svojo vizijo poltovornjaka, ki naj bi ga v serijski obliki končno videli prihodnje leto. Za razliko od konceptnega Santa Cruza naj bi bila serijska različica precej bolj terensko zmogljiva, saj naj bi avtomobil nastajal na letvasti šasiji.

Pri Hyundaju že kar nekaj časa napovedujejo enega najbolj pričakovanih modelov v njihovi ponudbi, ki pa bo svoje kupce prvenstveno iskal na drugi strani luže. Leta 2015 so tako predstavili športno uporabni koncept Santa Cruz, ki je nakazal oblikovne linije prihajajočega serijskega modela. A za razliko od koncepta, pri katerem je šlo več ali manj za prostočasno vozilo urbanih pustolovcev, naj bi šlo pri končni verziji za klasičen poltovornjak, ki bo imel svojo karoserijo nasajeno na letvasto šasijo.

Prihajajoči Hyundajev poltovornjak bo svojo rivale iskal v Toyoti Hilux in Fordu Rangerju. Na voljo bo v različnih karoserijskih izvedbah (enojna ali dvojna kabina) ter tudi zgolj kot dvokolesno gnana različica. Hyundajev poltovornjak, ki naj bi kasneje dobil še svojega tehničnega dvojčka s Kijino značko, bo sicer nastajal v obratu v ZDA.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Avanturistični koncept Peugeot Boxer 4×4
Volkswagen kmalu z lastno proizvodnjo baterij