Novice

Avanturistični koncept Peugeot Boxer 4×4

Pustolovcem namenjena izpeljanka Peugeotovega kombiniranega vozila Boxer 4×4 dobiva svojega naslednika, ki naj bi s stilom in uporabo inovativnih rešitev uporabnikom še naprej nudil enkratno izkušnjo.

Osnovo koncepta predstavlja gospodarska različica Boxerja L3, ki s 6 m dolžine omogoča 10 m2  površine, namenjene udobnemu bivanju treh oseb. Notranjost sestavljajo štiri območja, bivalni prostor s kuhinjo, spalni del, kopalnica ter prostor za voznika. Uporabljeni materiali in barvne kombinacije ob ergonomski zasnovi z obilico odlagalnih kotičkov naredijo bivanje še prijetnejše, ne glede nato ali se nahajamo na urejenem prostoru za kampiranje ali kje v popolni divjini. Ob deževnem vremenu bo dolgčas preganjal multimedijski sistem Alpine z 9-palčnim zaslonom na dotik, povezljivostjo preko Bluetootha, vgrajeno navigacijo ter s podporo sistemoma Android Auto in Apple CarPlay.

Osnova pogonskega sklopa je BlueHDI dizelski motor s 121 kW (163 KM) in 370 Nm navora, 6-stopenjski menjalnik v kombinaciji s sistemom prenosa moči na vsa štiri kolesa pa omogoča zavidljive terenske zmogljivosti, še dodatno poudarjene z izbiro terenskih pnevmatik BF Goodrich.

Sistem 4X4 Dangel omogoča izbiro med tremi načini vožnje, dvokolesni pogon (2WD) namenjen vožnji po običajnih cestah, štirikolesni pogon (4WD) ter zaporo zadnjega diferenciala (Lock mode), ki pride prav predvsem na zahtevnejših terenih, tudi na račun povečane oddaljenosti od tal.

Koncept Boxer 4×4 nameravajo predstaviti na bližajočem se sejmu vozil za prosti čas med 28. septembrom in 6. oktobrom v francoskem Le Bourgetu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Peugeot. Foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Canoo razkriva svoj prvi električni avtomobil
Novi Hyundajev poltovornjak bo resen terenec