Novice

Novi Jeep Wrangler prihaja v Evropo

Ameriški avtomobilski proizvajalec je na spletni predstavitvi razkril novo generacijo modela Wrangler, ki prihodnje leto prihaja v evropske prodajne salone.

Jeep Wrangler tudi v novi generaciji ob rahlih osvežitvah elementov zunanjosti ohranja prepoznavno škatlasto obliko ter zasnovo sprednjega dela z masko s sedmimi režami vitkejše zasnove in povečano učinkovitostjo hlajenja. Videz dopolnjujejo nova platišča, ki bodo na voljo v velikostih med 17 in 20 palci. Kupci bodo v skladu s svojimi potrebami in željami lahko izbirali med desetimi barvnimi niansami zunanjosti, različnimi konfiguracijami vrat ter več izvedbami strehe, ki bo lahko v barvi vozila ali črni barvi.

Posodobitve je bila deležna tudi notranjost s sredinsko nameščenim 12,3-palčnim zaslonom informacijsko-multimedijskega sistema Uconnect 5 s podporo povezljivosti mobilnega telefona (Android Auto in Apple CarPlay). Z novo generacijo bo kupcem standardno na voljo razširjena paleta asistenčnih sistemov, ki sedaj vključujejo prepoznavo prometnih znakov, opozorilni sistem za nepredvideno menjavo voznega pasu ter sistem za zaznavo utrujenosti voznika.

Novi Jeep Wrangler 4xe bo na voljo s priključno-hibridnim pogonskim sklopom s sistemsko močjo 280 kW (380 KM) ob 637 Nm navora. Sestavlja ga 2,0-litrski štirivaljnik v kombinaciji z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom TorqueFlie ter dvema električnima motorjema, električno energijo pa zagotavlja baterija kapacitete 17 kWh, ki naj bi omogočala do 51 km čiste električne vožnje. V omejenem obsegu naj bi na določenih trgih (Nemčija, Italija, Poljska in Španija) še ponujali 2,0-litrski turbinsko podprt štirivaljnik I-4 z 272 KM moči in 400 Nm navora v kombinaciji z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Novi Jeep Wrangler bo na voljo v različicah Sahara in Rubicon, ki ponujata širši nabor standardne opreme v primerjavi s predhodnikom. Pričetek prodaje v Evropi je načrtovan v prvi polovici prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Jeep.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Naslednja generacija modela Peugeot 3008 bo najprej električna
Padel nov rekord v pospeševanju