Novice

Jeep Wrangler 4xe kot odlična kombinacija štirikolesnega pogona in elektrike

Nova priključno-hibridna različica modela Wrangler 4xe naj bi v segment uvedla zmogljivo, učinkovito in okolju prijaznejšo tehnologijo.

Jeep Wrangler 4xe postavlja nove mejnike že v osnovi terensko precej zmogljivega modela. S predstavitvijo priključno-hibridne tehnologije znamka Jeep nudi sodobno, zmogljivo in okolju prijaznejšo različico športnega terenca, ki bo prepoznavna po ekskluzivnem videzu zunanjosti Electric Blue. Na voljo bo v treh različicah (Sahara 4xe, Rubicon 4xe in 4xe 80th Anniversary) v kombinaciji z dvema opcijama sistemov štirikolesnega pogona in 17- ali 18-palčnimi platišči. Izbirati bo možno med različnimi izvedbami strehe ter desetimi barvnimi odtenki zunanjosti, ki jim tokrat prvič dodajajo modro Hydro ter odtenka zelene Snazzberry in Sarge.

Notranjost priključno-hibridnega Wranglerja 4xe z diskretnimi dodatki modre opozarja, da ne sedimo v navadni različici. Serijsko bo za podajanje informacij skrbel 8,4-palčni zaslon na dotik sistema Uconnect z navigacijo in zvočnim sistemom Alpine, povezanimi storitvami in podporo sistemoma Android Auto in Apple CarPlay. Informacije v zvezi z napolnjenostjo baterije in ostalimi parametri, vključno z dosegom, bodo na voljo preko ločenega 7-palčnega zaslona, pa tudi preko aplikacije My Uconnect. Za varno vožnjo in pomoč vozniku bo poskrbljeno s širokim naborom asistenčnih sistemov ADAS, za vstop in lažji zagon pa bo na voljo tudi brezkontaktni ključ Keyless Enter’n’Go.

Zmogljiv pogonski sklop je sestavljen iz dveh električnih motorjev, nameščenih ob bencinskem motorju in v ohišju menjalnika, 400-voltnega baterijskega paketa in turbinsko gnanega 2,0-litrskega bencinskega motorja v kombinaciji z 8-stopenjsko avtomatiko TorqueFlite. Sistemska moč znaša 280 kW (380 KM) ob 637 Nm navora, kar omogoča pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 6,4 sekunde. Pogonski sklop omogoča tudi popolnoma električni vsekolesni pogon z izjemno natančno regulacijo moči in navora, baterija kapacitete 17 kWh pa naj bi omogočala do 50 km čiste električne vožnje, merjeno po mestnem ciklu WLTP. Polniti naj bi jo bilo moč z močjo do 7,4 kW, za dosego stanja polne napolnjenosti pa naj bi potrebovali manj kot tri ure.

Novi Jeep Wrangler 4xe bo v Evropi na voljo v letošnjem juniju, ko najprej prihaja ekskluzivna različica First Edition. Kupcem bodo ponudili tudi storitve v okviru programa Jeep Wave, ki  med drugim vključuje dve leti servisnih pregledov in vzdrževanja, asistenco ter koriščenje ugodnosti pri zunanjih partnerjih.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Stellantis.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Rolls-Royce ponovno po želji naročnika
Prihodnje leto se vrača avtomobilski salon v Ženevi