Novice

Novi Kia Stonic še naprednejši in bolj prilagojen uporabnikom

Kia je predstavila več podrobnosti o izboljšavah, ki jih bo deležna prenovljena različica križanca Kia Stonic.

Prenova naj bi modelu Stonic, Kiinemu predstavniku segmenta manjših križancev, še dodatno okrepila položaj na trgu. Kljub temu, da videz zunanjosti in sama notranjost nista bila deležna občutnejših sprememb, naj bi imeli kupci prenovljene različice na voljo več možnosti prilagajanja, ki vključujejo nova barvna odtenka (Perennial Grey in Sporty Blue), ter več barvnih kombinacij, skupaj z novimi 16-palčnimi platišči. Novost so tudi polni LED žarometi, ki še poudarijo že tako sodoben videz križanca, s prodajo katerega so pričeli v letu 2017.

Med bolj opaznimi spremembami notranjosti v primerjavi z aktualnim modelom, poleg novih barvnih paketov, izstopa 8-palčni zaslon multimedijskega sistema, ki poleg opcijske navigacije prinaša tudi nove napredne funkcije sistema telematike UVO Connect. Pri korejskem avtomobilskem proizvajalcu so poskrbeli za še boljšo varnost, ki jo bodo v okviru pomoči vozniku zagotavljali novi napredni asistenčni sistemi (ADAS). Nabor asistenčnih sistemov med drugimi vključuje sistem za preprečevanje naleta s prepoznavo pešcev, vozil in kolesarjev, sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu, ki v kombinaciji z radarskim tempomatom samodejno prilagaja oddaljenost od vozila spredaj in pospešuje med prehitevanjem ob vklopu smerokaza, ter sistema za opozarjanje na omejitve hitrosti in preprečevanje trka z vozili v mrtvem kotu.

Osvežitev prenovljenemu križancu prinaša tudi vrsto inovacij na področju motorizacije, ki pod oznako Smartstream vsem motorjem povečujejo učinkovitost ob zmanjšanju emisij. Pod imenom EcoDynamics+ bo na voljo novi blagi hibrid, ki ga sestavlja kombinacija 1,0 litrskega motorja T-GDI ter 48 V blago hibridni sistem MHSG (Mild-Hybrid Starter-Generator), ki ob pomoči litij-ionske baterije med pospeševanjem zmanjšuje obremenitev motorja in s tem tudi emisije. Novi Smarstream motor nadomešča prejšnjo generacijo motorjev ter je opremljen z napredno tehnologijo spremenljivega krmiljenja ventilov. V odvisnosti od izbire menjalnika (novi inteligentni “clutch-by-wire” ročni menjalnik ali samodejni 7DCT) bo ponujal 73 kW (100 KM) ali 88 kW (120 KM), navor pa je pri močnejši različici večji za 16 odstotkov (200 Nm). Poleg blago hibridnih različic bodo na voljo še 1,0 T-GDI (73 kW  / 100 KM ali 88 kW / 120 KM) v kombinaciji s serijskim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom (opcijsko 7DCT avtomatika pri močnejši izvedenki) in 1,2-litrski atmosferski motor moči 62 kW (84 KM).

S prodajo osvežene različice modela Kia Stonic naj bi pričeli letos jeseni in s tem nadaljevali uspešno zgodbo tega modela, ki je na področju Evrope našel že preko 150.000 kupcev.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Novi Kia Stonic še naprednejši in bolj prilagojen uporabnikom"


xxl
3 leta 8 meseci nazaj

Xceed mi je veliko bolj všeč.

srcnik
3 leta 8 meseci nazaj

A še preprostost ročnih menjalnikov bodo zjebali, spet še ena stvar k ti lahk crkne :/

mrtwelvetrees
3 leta 8 meseci nazaj

Pa ne da bo ročni menjalnik elektronsko menjal prestave in ne preko “zajle” ?

srcnik
3 leta 8 meseci nazaj

Ne to, sklopka bo elektronska – prek žice, tako da ti bo avto sam sklopko stsinil, npr. ko se boš po klancu dol peljal… Spet neka bistra pogruntavščina, da bo poraba na testih nižja… V praksi bomo pa naj. uporabniki, ko bo potrebno to vzdrževati… (da ne rečem, da zna biti zelo nevarno)

mrtwelvetrees
3 leta 8 meseci nazaj

O sr*nje

 
Android kmalu tudi v avtomobilih skupine PSA
Prenova Mercedesovega informacijskega sistema dodaja funkcionalnosti