Novice

Novi Nissanov Leaf bo imel napredno parkirno asistenco

Nova generacija Nissanovega električno gnanega Leafa, ki prihaja med kupce koncem tega leta, naj bi se ponašala z naprednim sistemom samodejnega parkiranja ProPilot Park. S tovrstnim pol-avtonomnim sistemom naj bi novi Leaf postal najbolj napredno Nissanovo vozilo v ponudbi.

Japonski Nissan je razkril, da bodo 6. septembra predstavili drugo generacijo modela Leaf, ki se bo ponašal tudi s funkcijo pol-avtonomne tehnologije, ki bo voznikom v veliko pomoč pri parkiranju. Tehnologija, ki so jo pri Nissanu poimenovali ProPark Pilot, namreč s pomočjo kamer in ultrazvočnih parkirnih sonarjev povsem samodejno parkira avtomobil, brez da bi se bilo potrebno vozniku kakorkoli vmešavati v parkirni manever. Avtomobil bo tako lahko povsem avtonomno parkiral (bočno, poševno, ipd.), pri čemer bo samodejno pospeševal, zaviral ter krmilil.

Nova generacija Leafa naj bi se oblikovno v veliki meri naslanjala na novo Micro, na voljo pa bo z baterijama dveh različnih kapacitet (40 kWh ter 60 kWh). Pri Nissanu trdijo, da naj bi močnejša zagotavljala več kot 500-kilometrski doseg z enim polnjenjem, kar bi Leafa še bolj približalo prihajajočem Teslinem Modelu 3, v katerem vidijo konkurenco.

Novi Leaf bo prvič na ogled na tokijskem avtomobilskem salonu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz napoveduje novi razred X
Evropska unija in Japonska dosegli načelni trgovinski dogovor