Novice

Novi šef BMW pozval zaposlene k inovativnosti in spremembam

Samo dan po umiku predhodnika je Oliver Zipse, novo ustoličeni vodja upravnega odbora BMW, poslal zaposlenim v podjetju poziv k inovativnosti in spremembam. Tovrstna usmeritev naj bi Bavarce vrnila na pota stare slave, predvsem pa zmanjšalo zaostanek do rivala, Mercedes-Benza.

V času, ko naj bi povpraševanje po luksuznih avtomobilih pojenjalo, je novi vodja BMW pozval vse zaposlene k dobremu delu, inovativnosti in spremembam, ki bodo prozivajalca popeljale novim zmagam in dobrim rezultatom naproti.

Namesto, da bi krivili trenutno situacijo na tržišču, manj ugodne pogoje poslovanja, politične razmere ali ukrepe posameznikov, poziva Zipse k pozitivni naravnanosti in izkoriščanju priložnosti, ki jih ponujata trg in okolje. “Pozitivno razmišljanje in proaktivni duh se bosta odražala na naši kulturi: težje ko bodo naloge, bolj inovativne bodo naše rešitve,” je pozval Zipse. “Ne moremo biti vedno prvi, vsekakor pa moramo biti boljši kot konkurenca v vsem, kar počnemo. To velja tako za naše izdelke in storitve, kot tudi za naše procese, strukturo in, jasno, stroške,” je še zapisal.

BMW naj bi v zadnjem času zmanjšal zaostanek za Mercedes-Benzom in se pripravlja na predstavitev številnih novih modelov. BMW-jeve fleksibilne proizvodne metode bodo v prihodnosti proizvajalcu omogočale izdelavo električnih, hibridnih ali tradicionalno gnanih modelov na istih proizvodnih linijah. To je prilagodljivost v organizaciji proizvodnje, s katero se ponašajo le redki svetovni proizvajalci in hkrati prednost, s katero je BMW bolje pripravljen na nejasno prihodnost. S tovrstno urejenostjo naj bi se po Zipsejevem mnenju namreč lažje odzvali na spremembe v povpraševanju trga po elektrificiranih pogonskih modelih.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Avtomobilizem.com, BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koenigsegg z novim glavnim oblikovalcem
Mercedes-Benz širi ponudbo priključnih hibridov z modeloma A 250 e in B 250 e