Novice

Oliver Zipse naj bi prevzel vodstvo podjetja BMW

Konec je ugibanj, kdo bo na čelu bavarskega avtomobilskega proizvajalca nadomestil Haralda Krugerja.

Nadzorni odbor, ki sestankuje na lokaciji proizvodnega obrata Spartanburg v ameriški državi Južna Karolina, je namreč na to mesto imenoval dosedanjega člana upravnega odbora Oliverja Zipseja, zadolženega za področje proizvodnje. Poleg odločitve o novem vodilnem možu podjetja naj bi razpravljali še o razvoju podjetja na ameriškem trgu ter proizvodnji v njihovem največjem proizvodnem obratu.

Oliver Zipse se je pridružil podjetju BMW v letu 1991, svoje delo pa je opravljal tudi na različnih vodstvenih položajih. Med drugim je vodil proizvodni obrat v Oxfordu, bil pa je tudi podpredsednik oddelka za korporacijsko načrtovanje in produktne strategije. Leta 2015 je postal član upravnega odbora, odgovoren za področje proizvodnje.

Kruger naj bi svoj položaj sporazumno zapustil 15. avgusta, že naslednji dan pa naj bi ga na mestu predsednika upravnega odbora nadomestil Oliver Zipse. Naj spomnimo, Harald Kruger je v začetku meseca predsedniku nadzornega odbora sporočil, da ne namerava kandidirati za naslednji mandat na mestu predsednika upravnega odbora, saj naj bi se odločil nove karierne izzive iskati drugje.

Ob imenovanju Oliverja Zipseja je predsednik nadzornega odbora dr. Norbert Reithofer dejal, da spoštujejo odločitev Haralda krugerja in mu želijo uspešno prihodnost. Poudaril je še, da ga bo zamenjal odločen strateški in analitični vodja, ki naj bi prinesel svež veter v krila razvoja mobilnosti znamke v prihodnosti.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: BMW.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Souporaba avtomobilov po japonsko
Toyota bo skrbela za mobilnost na olimpijskih igrah 2020 v Tokiu