Novice

Koenigsegg z novim glavnim oblikovalcem

Novi direktor oddelka za oblikovanje naj bi postal Alexander Sasha Selipanov, ki je med drugim zaslužen za nastanek modela Bugatti Chiron.

Pri švedskem proizvajalcu prestižnih super športnih avtomobilov so se odločili napraviti korak dalje pri oblikovanju njihovih športnih umetnin na štirih kolesih, k čemur naj bi še dodatno pripomogel novi direktor oblikovalskega oddelka.

Sasha Selipanov je po zaključku študija na visoki šoli za oblikovanje v kalifornijski Pasadeni (Art Center College of Design in Pasadena) svojo karierno pot pričel pri Volkswagnu, nato se je leta 2010 za kratek čas pridružil oblikovalski ekipi Lamborghinija, kjer je sodeloval pri nastanku modela Huracan. Leta 2014 je postal vodja oddelka za oblikovanje zunanjosti pri podjetju Bugatti, njegov najbolj prepoznaven projekt pri tej znamki pa je bil Bugatti Chiron. Pod njegovim vodstvom je nastal še projekt Bugatti Vision Gran Turismo, uporabljen v seriji video iger Gran Turismo. Tri leta kasneje je prevzel vodenje oblikovalskega oddelka znamke Genesis, kjer je s svojim timom zasnoval koncepta Genesis Essentia in Genesis Mint, ki sta bila predstavljena na avtomobilskem salonu v New Yorku.

Selipanov naj bi poleg vodenja oblikovalskega oddelka znamke vodil novo ustanovljeni center RAW Design House v švedskem Ängelholmu, kjer naj bi bil eden glavnih oblikovalcev, širok spekter oblikovalskih storitev pa naj bi ponujali tudi zunanjim naročnikom.

Po njegovih besedah je počaščen, da bo lahko svoje izkušnje ter dolgoletno strast do športnih avtomobilov uresničeval pri znamki, kot je Koenigsegg, na svojem novem delovnem mestu pa naj bi z delom pričel v oktobru.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Koenigsegg. Foto: Koenigsegg, Bugatti, Genesis.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen ID. Buggy prvič na plažah Kalifornije
Novi šef BMW pozval zaposlene k inovativnosti in spremembam