Novice

Odstranljiva trda streha le za dirkaško različico Mazde MX-5

Pri japonski Mazdi so objavili, da bo pri njihovem malem roadsterju s platneno pomično streho mogoče naročiti tudi dodatek v obliki trde strehe (hardtop), ki pride še kako prav v zimskih mesecih. A žal bo omenjeni dodatek na voljo zgolj pri dirkalni verziji Cup.

Vozniki športnih roadsterjev, ki se ponašajo z mehko zložljivo streho, v zimskih mesecih velikokrat namestijo na svoja vozila tršo verzijo strehe, saj omogoča boljše zvočno tesnjenje ter učinkovitejšo zaščito. Zatorej ne čudi, da je bilo omenjeni dodatek mogoče najti že od nekdaj tudi pri Mazdinem modelu MX-5, ki sicer velja za najbolj priljubljeno tovrstno vozilo na zemeljski obli.

A pri zadnji, četrti generaciji modela MX-5 so se Japonci odločili, da jo namenijo zgolj dirkaški verziji Cup, ki sicer stane dvakrat toliko, kot običajna  (okrog 45.000 eur) in ni namenjena cestni uporabi. Omenjeno odločitev pri proizvajalcu iz Hirošime opravičujejo s tem, da imajo v svoji ponudbi že različico s serijsko električno pomično trdo streho (RF).

Dodatek v obliki odstranljive trde strehe bo sicer na voljo že meseca aprila po ceni 4.420 ameriških dolarjev.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Električni Berlingo za ekološko usmerjene družine
Skupina PSA ostaja edini interesent za nakup malezijskega Protona