Novice

Olepšan Toyotin mali Aygo

Za predstavitev na avtomobilskem salonu v Ženevi pri japonskem proizvajalcu med drugim pripravljajo dve posebni izvedenki njihovega mestnega modela Aygo.

Izvedenki Toyota Aygo X-Cite in X-Style naj bi bili namenjeni kupcem, ki jim je poleg uporabnosti pri avtomobilu pomembna tudi estetska plat.

Aygo X-Style prihaja v zunanjosti bele barve z nekaj oranžnimi detajli in oranžno električno zložljivo streho. K posebnemu videzu pripomorejo še 15-palčna platišča, meglenke in zatemnjena zadnja stekla. Tudi v notranjosti so Toyotini oblikovalci sledili barvnim kombinacijam zunanjosti ter črno osnovo armaturne plošče popestrili z oranžnimi okvirji ventilacijskih šob in podnožja prestavne ročice, oranžnih dodatkov pa so bili deležni tudi predpražniki, ki zaokrožujejo videz delno usnjenih sedežev.

Za živahnost prenovljenega modela Aygo X-Cite poskrbi odtenek oranžne barve s kontrastno črno streho. Tudi tukaj videz zunanjosti zaokrožijo sijoče črna 15-palčna platišča, meglenke in zatemnjena zadnja stekla. Notranjost se že na prvi pogled razlikuje od različice X-Style, saj tukaj monotonost črnine razbijejo dodatki oranžne tudi na sedežih, k bolj prefinjenemu videzu pa pripomorejo še dodatki iz kroma okoli prestavne ročice.

V obeh modelih je možno voznikov sedež nastavljati po višini, medtem ko je za zabavo na voljo multimedijski sistem s 7-palčnim zaslonom in podporo aplikacijam Android Auto in Apple CarPlay. V primeru vzvratne vožnje nam sistem prikazuje sliko kamere na zadku in omogoči varnejše parkiranje. Omejevalnik hitrosti naj bi bil pri različicah z ročnim menjalnikom na voljo serijsko, za doplačilo pa bo možno dobiti Toyota Safety Sense paket asistenčnih sistemov, odklepanje in zagon brez ključa ter radijski sprejemnik DAB.

Za pogon v vsakem primeru skrbi Toyotin nagrajeni litrski trivaljnik z 53 kW (72 KM) in 93 Nm navora, ki ponuja obilo prožnost in navora že pri nižjih vrtljajih. Odvisno od izbrane različice je motor lahko v navezi s 5-stopenjskim ročnim (4.1 l/100 km, 93 g/km CO2 ) ali samodejnim menjalnikom x-shift (4.2 l/100 km, 95 g/km CO2 ). Bolj varčnim bo namenjena različica Eco, ki ob podaljšani 4. in 5. prestavi, sistemu Start&Stop in izboljšani aerodinamiki obljublja porabo le 3,8 l na 100 km.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Toyota. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Parada 55 autonomnih vozil za knjigo rekordov
Audi na ženevski salon v duhu elektrifikacije