Novice

Opel Ampera-e postopno na evropske trge

Za Norveško so naslednje v vrsti za Oplovo električno vozilo Nemčija, Nizozemska, Francija in Švica.

Z današnjim dnem Norveška kot prva evropska država začenja s prodajo modela Opel Ampera-e, saj je po mnenju nemškega proizvajalca najzrelejši trg električnih vozil v Evropi. Postopno uvajanje modela je povezano s proizvodnimi omejitvami, saj bo v prvih mesecih na voljo premalo avtomobilov.

Na evropskih trgih bodo za Norveško tako v prednosti države z vzpostavljeno infrastrukturo EV in največjimi ambicijami, da na svojih cestah zagotovijo čim več vozil z električnim pogonom – Nemčija, Nizozemska, Francija in Švica. Večina drugih evropskih držav naj bi jim sledila proti koncu leta 2017 ali v letu 2018, ko se bo povečal obseg proizvodnje.

“Že od samega začetka smo vedeli, da bo zaradi počasnejšega uvajanja proizvodnje v obratu Orion v Michiganu v ZDA ponudba Ampere-e omejena,” je povedal Peter Christian Küspert, podpredsednik skupine Opel za prodajo in poprodajo. “Zaradi tega smo se odločili za postopni začetek prodaje na različnih trgih, prednost pa bodo imele države, kjer je že na voljo določena stopnja infrastrukture za EV ali so trdno odločene, da bodo vodilne na tem področju. Prvo mesto je tako pripadlo Norveški, Nemčiji, Nizozemski, Franciji in Švici. Smo pa seveda prilagodljivi in lahko hitro dodamo še kakšno državo ali spremenimo vrstni red, če bo na primer zaradi spremembe politike olajšav za električna vozila kakšna država postala še bolj privlačna. Naš cilj je do leta 2018 zagotoviti primerno kapaciteto, s katero bi lahko ponudili dovolj vozil v večini evropskih držav. Po našem trenutnem načrtu bodo Ampero-e na vseh trgih prodajali izbrani e-zastopniki iz omrežja Oplovih trgovcev, izjema je le Norveška, kjer je Ampera-e, ki bo kmalu Oplova prodajna uspešnica na tem trgu, naprodaj pri vseh trgovcih Oplove mreže.”

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Najboljši koncesionar Citroën v letu 2016
Audi spet pod drobnogledom zaradi emisij dušikovih oksidov