Novice

Osvežena Amarokova notranjost

Pri Volkswagnu so pred kratkim pokazali prve slike zunanjosti prenovljenega poltovornjaškega Amaroka, ki je na trgu že vse od leta 2011. Po več kot dvajsetih dneh so danes pokazali še revitalizirano notranjost, ki pa, kot smo že vajeni pri njihovih vozilih, ne ponuja pretirano revolucionarnih sprememb.

Volkswagnov Amarok, ki se je že sedaj lahko pohvalil z dokaj prijetno notranjo arhitekturo, po kozmetični prenovi dobiva žlahtnejše materiale ter sodobnejše infozabavne sisteme z vsemi možnimi povezljivostnimi funkcijami, poznane že iz drugih modelov proizvajalca iz Wolfsburga. Novost v ponudbi so opcijski sedeži ergoComfort, ki so pri vozniku nastavljivi v 14 smereh ter s svojo zasnovo zagotavljajo sproščeno sedenje, saj se osnovna struktura prilega hrbtenici.

Pod motornim pokrovom Volkswagnovega Amaroka, modelnega leta 2017, bo po novem moč najti tri izvedbe dizelskega šestvaljnika (163 KM, 204 KM, 224 KM), pri čemer se najmočnejša ponaša s kar 550 Nm navora, 193 km/h najvišje hitrosti ter zgolj 7,9-sekundnim pospeškom od 0 do 100 km/h.

Prenovljeni Amarok bo prišel med kupce v drugi polovici letošnjega leta, pri čemer bo na nemškem trgu na voljo od 25.720 evrov dalje (osnovni dizel ter zadnji pogon). Najmočnejša različica, ki se bo ponašala z 224 »konji«, štirikolesnim pogonom ter osemstopenjsko menjalno avtomatiko pa bo v Nemčiji stala 46.525 evrov in bo na voljo od septembra dalje.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Proizvajalci avtomobilov se povezujejo s tehnološkimi start-upi
Skupina PSA za leto 2019 pripravlja električno ofenzivo