Novice

Osveženi Lexusov LC z manj kilogrami na tehtnici

Lexusov športni grand touring kupe z oznako LC, ki smo ga prvič uzrli pred tremi leti, v letošnjem letu prihaja v nekoliko osveženi obliki. Poleg običajne kozmetične obdelave bo deležen tudi dodelanega športnega vzmetenja ter se ponašal z nižjo maso.

Eden najlepših Lexusovih avtomobilov v ponudbi, ki je v lanskem letu dobil tudi svojo različico s platnenim ostrešjem, bo z modelnim letom 2021 deležen kozmetične olepšave. Omenjene spremembe niso ravno tektonske, že na zunaj pa bo moč prepoznati nove barvne kombinacije (Cadmium Orange ter Niri Green Pearl) ter predrugačena seriijska 20-palčna platišča v temno sivem odtenku.

Znotraj bo prenovljeni LC deležen sodobnejše infozabavne enote (10,3-palčni zaslon) z vsemi sodobnimi povezljivostnimi možnostmi (Android Auto in Apple Car Play) ter novih barvnih kombinacij pri usnjenem oblazinjenju. Japonski inženirji so hkrati poskrbeli, da bo na tehtnici pokazal vsaj 10 kilogramov manj kot do sedaj, kar so dosegli z uporabo lažjih materialov pri določenih komponentah (novi stabilizatorji, lažja zadnja kolesa, ipd.). Obenem so se še pohvalili, da ima LC lahko tudi z izdatno modificirano vzmetenje, kar naj bi pripomoglo k še boljšim voznim lastnostim.

Pod motornim pokrovom sta še vedno na voljo že znani 5-litrski osemvaljnik (478 KM) ter hibrid, ki združuje 3,5-litrski V6 motor z dvema elektromotorjema (359 KM). Manjših sprememb je bil deležen tudi 10-stopenjski avtomatski menjalnik, ki naj bi postal po novem še hitrejši in odzivnejši.

Prenovljeni LC naj bi se znašel v salonih v drugi polovici letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Samovozeči avtomobili koristni v času pandemije
Toyota je doslej prodala že 10 milijonov RAV-4