Novice

Osvežitev je Porscheju Macan GTS dala več moči

Po prenovi Macana S in Macana Turbo je zdaj na vrsti še osvežitev najbolj športnega, Macana GTS.

Kot druge Macane tudi GTS žene 2,9-litrski turbo šestvaljnik in sicer z največ 280 kilovati oziroma 380 KM moči in 519 Nm navora. V primerjavi z modelom pred prenovo je bil deležen zmernega povečanja motornih zmogljivosti in sicer za 11 kW (15 KM) in 19 Nm. V povezavi z izboljšanim dvosklopkovnim menjalnikom PDK in dodatkom paketa Chrono zmore pospešiti do stotice v kratkih 4,5 sekundah, pospeševati pa neha pri 260 km/h.

GTS je serijsko opremljen s prilagojenim podvozjem, 20-palčnimi kolesi RS Spyder Design in zavorami za njimi s premerom kolutov spredaj 360 mm in zadaj 330 mm. Nekoliko zahtevnejšim strankam ponujajo proti doplačilu nadgradnjo in sicer zmogljivejše jeklene zavorne kolute s posebnim premazom in premerom 390 mm spredaj ter 356 mm zadaj. To še ni dovolj? Porsche ima odgovor tudi za to, v izvedbi kompozitnih zavornih kolutov premera 396 mm spredaj in 370 mm zadaj.

Stilistično je GTS serijsko opremljen s paketom Sport Design, ki vključuje bolj dinamična odbijača in poudarjena pragova, zadaj je prepoznati tudi zaključke športnejšega izpušnega sistema, zavorne čeljusti pa so obarvali v rdečo.

GTS tema se nadaljuje tudi v kabini, kjer je opaziti v osem smeri električno nastavljiva prednja sedeža v kombinaciji alkantare in usnja, v katero je odeta seveda tudi zadnja klop, voznik pa pritiska po stopalkah iz brušenega aluminija.

Osveženi Porsche Macan GTS je moč že naročiti, v Nemčiji znaša njegova cena najmanj 77.880 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Osvežitev je Porscheju Macan GTS dala več moči"


frgo
4 leta 4 meseci nazaj

macan gts pač ni najmočnejši, ker turbo da od sebe več

 
Proizvodnja Grenadierja bo potekala v navezi z Magno Steyr
Začenja se združitev skupin PSA in FCA