Novice

Proizvodnja Grenadierja bo potekala v navezi z Magno Steyr

Ineos Automotive, avtomobilski oddelek britanske kemijske korporacije, naj bi še poglobil sodelovanje s podjetjem Magna Steyr. To naj bi v projektu razvoja robustnega terenskega avtomobila prispevalo svoje znanje o proizvodnji tovrstnih avtomobilov.

Podjetje Ineos je sicer sprva želelo od britanskega avtomobilskega proizvajalca Land Rover odkupiti pravice za ponovno oživitev proizvodnje originalnega Defenderja. Potem ko jim ni uspelo skleniti dogovora, so se odločili, da pričnejo z razvojem in proizvodnjo lastnega terenskega vozila, namenjenega predvsem zahtevni delovni rabi.

Poglobitev sodelovanja z avtomobilskim podjetjem Magna Steyr je logično nadaljevanje začetka zgodbe, saj naj bi bilo avstrijsko podjetje vpleteno že od samega začetka, pri njih so namreč zasnovali Grenadierjevo šasijo in vzmetenje. Skupno naj bi pripravili nadaljnje korake transformacije koncepta v produkcijski model, ki naj bi se odlikoval po zanesljivosti in robustnosti. Cilj obeh podjetij je ustvariti čim bolj preprost proizvodni postopek ter ustvariti nekaj dobička.

Zasnova modela Grenadier naj bi bila blizu zasnovi originalnega Defenderja ter naj bi se izognila naprednejšim tehnologijam, ki jih je bila deležna pred kratkim predstavljena druga generacija tega modela. Uporabili naj bi karoserijo na osnovi (body-on-frame) ob škatlasti zasnovi, ki poudarja enostavnost ter obenem omogoča morebitna lažja popravila kar na terenu. Z namenom zmanjšanja mase naj bi bili deli karoserije v veliki meri narejeni iz aluminija.  Podrobnosti o ponudbi motorjev zaenkrat še niso razkrili, po do zdaj znanih informacijah pa naj bi imeli kupci možnost izbire med bencinskimi ali dizelskimi šestvaljniki, ki naj bi jih prispeval bavarski BMW. Motorji naj bi bili najverjetneje na voljo le v kombinaciji z 8-stopenjsko avtomatiko proizvajalca ZF v navezi z štirikolesnim pogonom ter dvostopenjskim reduktorjem.

Kljub asketski zasnovi naj bi bilo tudi v Grenadierju na voljo nekaj sodobnih tehnoloških rešitev v kabini, vključno z multimedijskim sistemom in možnostjo povezovanja, tehnologija pa naj bi v večji meri prav tako izhajala iz modelov BMW.

Karoserije naj bi skupaj s šasijo proizvajali na Portugalskem, motorji naj bi prihajali iz Avstrije, končna proizvodnja modela Grenadier pa naj bi potekala v proizvodnem obratu v angleški pokrajini Wales. Prvi modeli naj bi prišli v roke kupcev v letu 2021.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Ineos Automotive.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BAIC hoče postati največji Daimlerjev delničar
Osvežitev je Porscheju Macan GTS dala več moči