Novice

Oznaka GSi tudi za karavansko Opel Insignio

Nova Insignia GSi Sports Tourer je oster karavan, ki ga poganja sveži Oplov dvolitrski dizelski BiTurbo motor.

Opel Insignia GSi nadaljuje tradicijo znamkinih športnih modelov, vse od Mante GSi in Kadetta GSi iz leta 1984. Limuzinski izvedenki Insignie GSi so pri znamki hitro dodali še karavansko Insignio Sports Tourer GSi, saj gre za relativno popularno karoserijsko izbiro v tem razredu.

Športen videz najnovejše Oplove športnice poudarjajo velike prednje šobe za zajem zraka s kromirano obrobo, kromirani izpušni cevi in značilen zadnji spojler. V notranjosti ima nameščene školjkaste sedeže s certifikatom AGR (Akcija za zdrav hrbet), ki so jih pri znamki razvili posebej za model GSi.

Insignia GSi Sports Tourer ima na 20-palčnih platiščih nameščene pnevmatike Michelin Pilot Sport 4 S, za varno upočasnjevanje skrbijo zavore Brembo (premer 345 milimetrov) s štirimi valji. Vozilo je opremljeno s štirikolesnim pogonom Twinster z nadzorom vektorjev navora, ki dopolnjuje športno podvozje. Slednje ima v primerjavi z običajnim Sports Tourerjem krajše vzmeti, kar ga zniža za 10 milimetrov, posebni športni blažilniki pa zmanjšujejo premikanje karoserije. Prednastavljenim voznim načinom Standard, Tour ali Sport je dodan program Competition, ki ga voznik aktivira s pomočjo gumba za ESP, dvojni pritisk na prinaša večji odmik od smeri in izklop nadzor zdrsa. Za poseg voznika v delovanje osestopenjskega avtomatskega menjalnika sta na voljo ročici ob volanskem obroču.

Opel je Insignio GSi Sports Tourer opremil z novim dvolitrskim dizelskim motorjem BiTurbo s 154 kW/210 KM moči in 480 Nm navora; vozilo pospeši z mesta do 100 km/h v 7,9 sekundah in doseže največjo hitrost 231 km/h. Ob tem imajo vozniki še možnost izbire močnejšega dvolitrskega bencinskega turbo motorja s 191 kW/260 KM moči in 400 Nm navora, ki za pospeševanje od ničle do 100 km/h potrebuje 7,5 sekund ter postreže z najvišjo hitrostjo 245 km/h.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Oznaka GSi tudi za karavansko Opel Insignio"


Anonymous
6 leta 7 meseci nazaj

Pa to je saab aero dizel, katerega so z enakimi karektaristikami prodajali od 2007 naprej in nič drugega…

noj
6 leta 7 meseci nazaj

Sem se že ustrašil, da bo sam dizel, glede na uvodne vrstice

 
Novi koncept Kie je Proceed
Jaguarjev pogled v prihodnost s konceptom Future-Type