Novice

Pagani v prihodnost z novimi vlagatelji

V lastniško strukturo znamke Pagani vstopa investicijski sklad iz Saudove Arabije, ki po obsegu vlaganj velja za enega največjih samostojnih finančnih skladov.

Čeprav finančnih podrobnosti ne razkrivajo, naj bi že bilo znano, da bo investicijski sklad iz Saudove Arabije (PIF – Public Investment Fund) postal lastnik tridesetodstotnega deleža proizvajalca športnih avtomobilov Pagani. Večinski lastnik podjetja bo še naprej družina Pagani, poleg investicijskega sklada PIF pa manjšinska lastnika ostajata še Nicola Volpi in Emilio Petrone.

Savdski javni investicijski sklad sodi med največje vlagatelje v globalnem merilu, saj trenutno njihove investicije v ameriška podjetja znašajo okrog 15,94 milijarde ameriških dolarjev (13,5 milijarde evrov). V preteklosti so imeli svoj delež tudi v Tesli, trenutno pa predstavljajo enega od ključnih vlagateljev v ameriškem zagonskem podjetju Lucid, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo električnih avtomobilov.

Podjetje bo v vlogi izvršnega direktorja in vodje oblikovalskega oddelka še naprej vodil Horacio Pagani, ki novo partnerstvo pozdravlja in poudarja, da je Pagani vedno sodeloval z najboljšimi možnimi partnerji. Po njegovih besedah je le timsko delo ključ do uspeha in odličnosti, zato nameravajo še naprej ohraniti sodelovanje z dosedanjimi tehnološkimi in poslovnimi partnerji, ki so med vodilnimi na svojem področju.

Novo partnerstvo z investicijskim skladom PIF naj bi omogočilo realizacijo njihove dolgoročne strategije za prihodnost, ki predvideva rast na vseh področjih in zagotavlja, da bodo njihovi modeli tudi v prihodnje omogočali enkratno uporabniško izkušnjo ne glede na vrsto pogonskega sklopa.

Kot dodaja Horacio Pagani, bo vstop sklada v lastniško strukturo podjetja omogočil nadaljevanje inovativne poti na področju izdelave hiperšportnih avtomobilov ter obenem omogočil širitev njihovih dejavnosti na nova področja, za kar naj bi poskrbeli pri novem oddelku Pagani Arte.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Pagani. Foto: Pagani.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Cene električnih vozil v Evropi se višajo
Kia bo v Münchnu pokazala novosti s področja elektrifikacije