Novice

Peugeot e-Expert je električno gnan lahki dostavnik skupine PSA

Pred kratkim so pri PSA najavili, da bodo poleg elektrificiranja ponudbe osebnih vozil storili enako tudi svojo paleto lahkih dostavnikov. Začenjajo s Peugeotom e-Expert.

Kot smo zapisali že pred nekaj tedni, bo ta ponujal dve opciji pogonskega sklopa oziroma natančneje njegove baterije. Ta bo v cenejši opciji premogla kapaciteto 50 kWh, v dražjem pa 75 kWh. Posledično naj bi prva zadoščala za največ 200 km dosega z eno polnitvijo, druga pa za 300 km.

Z izjemo na prednji levi blatnik dodanega priključnega mesta za polnjenje baterije je e-Expert na zunaj identičnega izgleda kot običajno gnani Experti. Ker nam Peugeot zaenkrat še ni postregel s fotografijami notranjosti avta, nam ne preostane drugega kot da sklepamo, da bo kabina ravno tako praktično v celoti ohranjena. Izjema se najbrž nanaša na prikaze merilnikov, katerih ureditev in grafika bosta prilagojeni tipu pogona.

Ostalih tehničnih podatkov novinca Peugeot še ni posredoval javnosti, zato nam ne preostane drugega kot da počakamo na obdobje bližje začetku njegove prodaje v drugi polovici prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nemčija z višjimi spodbudami za nakup elektrificiranih vozil
Premiera nove Škode Octavia