Novice

Premiera nove Škode Octavia

Škoda je na večerni predstavitvi v Pragi odstrla še zadnje tančice s težko pričakovane nove generacije Octavie.

Neposreden prenos nekaj več kot polurne premierne predstavitve četrte generacije modela Octavia si je bilo moč ogledati tudi na spletu. Novi model je zrasel v vseh pogledih, saj je karavanska različica Combi z dolžino 4,689 m za 22 mm daljša od predhodnice, medtem ko je limuzinska različica daljša za 19 mm. V širino je nova Octavia zrasla za 15 mm (1,829 m), medosna razdalja pa znaša 2,686 m.

Videz zunanjosti je skladen s sodobnimi smernicami znamke, novo zasnovane ploske strešne letve poudarjajo dolgo silhueto karavana, medtem ko mogočen videz potrjujejo aluminijasta platišča v velikosti do 19 palcev. Podoba novega modela je tako še ostrejša ob izboljšani aerodinamiki, ki je med najboljšimi v razredu.

Kot prvi model družine Octavia se lahko ponaša s sprednjimi in zadnjimi lučmi s tehnologijo LED, pri najvišjem nivoju opreme pa bodo na voljo tudi matrični LED žarometi, ki omogočajo vožnjo z dolgimi lučmi brez slepljenja drugih udeležencev v prometu. Nov koncept zasnove notranjosti, omogoča še več prostora za kolena potnikov na zadnji klopi, prostornina prtljažnika pa je zrasla na 640 litrov pri različici Combi ter na 600 litrov pri limuzinski različici. Pred voznikom se nahaja novi volan z dvema prečkama, preoblikovani pa so bili še sredinska konzola, vratne obloge ter armaturna plošča. Vozniku in potnikom bo na voljo tudi več možnosti povezljivosti.

Ob prihodu na trg bo Octavia kupcem na voljo v različicah Active, Ambition in Style, prihodnje leto pa bosta ponudbo dopolnili še Octavia Scout ter športna izvedenka RS.

Avtomobilizem.com (Vir, foto in video: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Premiera nove Škode Octavia"


Fnatic
4 leta 4 meseci nazaj

Lepa. Pa še luči so porihtali 🙂

Bucko99
4 leta 4 meseci nazaj

Zanimiva izbira volana… kot v 120L modelu 🙂

mavrica
4 leta 4 meseci nazaj

glede na fotografije je res izvrsten dizajn, tako notranjost kot zunanjost… malo mi liči na audi A6… pravi mali pocket rocket

DX5050
4 leta 4 meseci nazaj

Mali pocket rocket je kakšen swift sport ali pa abarth 500…. Nikakor pa ne octavija.

mavrica
4 leta 4 meseci nazaj

pocket rocket v senci A6 😉

Locher
4 leta 4 meseci nazaj

Presenetljivo dobro izgleda. Bo treba preizkusiti še v živo, ampak po videnem, golfu ne bo lahko.

 
Peugeot e-Expert je električno gnan lahki dostavnik skupine PSA
BMW bo omogočil aktivacijo dodatnih funkcij po nakupu avtomobila