Novice

Peugeot e-Rifter s posodobljenim videzom in tehniko

Pri francoskem avtomobilskem proizvajalcu so poskrbeli za tehnološko in oblikovno nadgradnjo modela e-Rifter.

Pri znamki Peugeot so družinskemu enoprostorskemu modelu namenili osvežitev, ki poleg nadgradnje na področju elektrifikacije in učinkovitosti prinaša skladnost s trenutnimi oblikovalskimi smernicami znamke.

PEUGEOT_RIFTER_2311DV_107Osvežen videz poudarja pustolovski značaj

Novi Peugeot e-Rifter bo prepoznaven po bolj dinamični zasnovi sprednjega dela, ki jo izraža nova sprednja okrasna maska z posodobljenim logotipom znamke Peugeot. Prepoznaven svetlobni podpis zagotavlja osvetlitev v obliki treh levjih krempljev, na voljo pa bosta dva nova barvna odtenka – zelena Sirkka in modra Kiama.

Poudarek na digitalizaciji in modularnosti

Novi e-Rifter dobiva spremenjeno zasnovo armaturne plošče, ki ob kakovostnejši končni obdelavi zagotavlja boljšo ergonomijo že znanega voznikovega mesta i-Cockpit. Poleg nove popolnoma digitalne instrumentne plošče bo za podajanje informacij skrbel osrednji zaslon na dotik velikosti 10 palcev z visoko resolucijo, ki bo skrbel tudi za prikaz in upravljanje informacijsko-multimedijskega sistem s podporo povezljivosti zadnje generacije.

Vozniku v pomoč bo razširjena paleta 18 asistenčnih sistemov, ki med drugim vključujejo sistem za prepoznavanje prometnih znakov,  sistem za ohranjanje voznega pasu in zaviranje v sili z zaznavanjem pešcev in kolesarjev ter prilagodljivi regulator hitrosti. Nadgrajen je tudi sistem za pomoč pri parkiranju z dvanajstimi tipali, sistem VisioPark 180° pa je opremljen z vzvratno kamero visoke ločljivosti.

Tudi po prenovi v ponudbi ostajata kupcem na voljo dve različici – standardna s 4,40 m dolžine in podaljšana s 4,75 metra dolžine in petimi ali sedmimi sedeži ter prtljažnikom, ki v odvisnosti od konfiguracije ponuja med 775 in 4.000 litrov prostornine.

PEUGEOT_RIFTER_2311STYP_102Učinkovitejši električni pogonski sklop

Električni pogonski sklop z največjo močjo 100 kW (136 KM) in 270 Nm navora bo omogočal do 320 km dosega z enim polnjenjem, iz mirovanja do 100 km/h bo e-Rifter pospešil v 11,2 sekunde in dosegel najvišjo hitrost 135 km/h. Na voljo bodo trije načini vožnje (Eco, Normal, Power), polnjenje baterije s kapaciteto 50 kWh pa bo v osnovi potekalo preko standardnega 7,4 kilovatnega polnilnika. Na voljo bo še opcijski trifazni polnilnik z močjo 11 kW, medtem ko bo ob priklopu na hitro enosmerno polnilnico največja moč polnjenja znašala 100 kW.

Pri slovenskem zastopniku znamke Peugeot prve primerke prenovljenega modela e-Rifter pričakujejo prihodnje leto marca.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Peugeot e-Rifter s posodobljenim videzom in tehniko"


Gosic
8 meseci 17 dni nazaj

Na pogonu in bateriji pa nobene posodobitve. 50kWh je dejansko 45 kWh (bruto).
Sem pred 2 letoma razmišljal o e-Berlingotu ali e-Rifterju za delo, pa je to popolnoma neuporabna zadeva (vsaj zame). Ko sem spraševal ali lahko vlečeš prikolico, so se prodajalci Berlingota spraševali med seboj, če se sploh da. Nato pa sklenili, da mi javijo po telefonu, tega klica nikoli ni bilo. No saj tudi če lahko vlečeš prikolico, je doseg verjetno pod 200km, ker že zimska realna poraba pri praznem vozilu je tam 20-22 kWh/100km.

8 meseci 18 dni nazaj

Normalen človek res težko razume kaj vse in za kakšen denar nam tržniki skušajo prodati te polizdelke. Sicer pa številke so jasne. V letih pred korono so prodali po 1200 do 1500 berlingotov in rifterjev letos pa niti 40 EV. Nekaj zdrave pameti je pa očitno še.

meganer
8 meseci 19 dni nazaj

Pa kdo to sploh kupi ….. to ima po AC pozimi koliko 200km dosega …. ČE?

Očitno bo v prihodnosti avto že zelo hiter če bo šel 150kmh

 
Umetnost ravnovesja
Prihaja naslednja generacija dostavnika Renault Master