Novice

Peugeot je prenovil limuzinski 301

Le nekaj tednov po tem, ko je Citroën razkril prenovljeni C-Elysée, so tudi pri Peugeotu predstavili prenovljeni sestrski model 301. Po 360.000 prodanih primerkih v štirih letih bo cenovno dostopna limuzina na ceste v sveži obliki zapeljala na začetku prihodnjega leta.

Na sprednjem delu lahko vidimo kar nekaj novosti, ki limuzino po videzu približajo ostalim družinskim članom. Peugeot 301 bo poskušal prepričati kupce z novo masko hladilnika, novimi sprednjimi žarometi in oblikovno spremenjenim sprednjim odbijačem, ki ima nameščene dnevne luči LED. Kot po pravilu je sprememb na zadku manj, saj so poskrbeli le za grafično prenovo zadnjih žarometov.

Tako kot sestrski C-Elysée bo tudi 301 dobil novo večopravilno enoto s 7-palčnim zaslonom na dotik. Na zaslonu se lahko prikazuje slika vzvratne kamere in 3D TomTom navigacija, obe opciji sta seveda na doplačilnem spisku dodatne opreme. Poleg ostalih zabavnostnih funkcij je enota opremljena še s sistemom Mirror Screen.

Pisano motorno ponudbo pričenja 1,2-litrski bencinski agregat PureTech z 61 kilovati moči in 5-stopenjskim ročnim menjalnikom. Bolj zahtevnim kupcem bo na voljo 1,6-litrski bencinski agregat s 85 kilovati moči in 5-stopenjskim ročnim ali 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Dizelsko ponudbo predstavlja 1,6-litrski agregat z 69 oziroma 74 kilovati moči.

Ker bo Peugeot 301 na voljo v številnih državah sveta, tudi tam kjer imajo zelo vroče podnebje, sta bencinska agregata opremljena s klimatsko napravo, ki ima poseben kompresor, kondenzator in hladilni krog. Hkrati bo v notranjosti na voljo novo stikalo AC Max, ki bo s pritiskom enega stikala vklopilo maksimalno moč hlajenja. Na drugi strani so pri Peugeotu za tiste države, kjer se temperature spustijo pod ničlo, priravili prilagojene električne grelne upore. Slednji hitreje ogrejejo potniško kabino, v sklopu zimskega paketa pa sta na voljo še ogrevan volan in sprednje vetrobransko steklo.

Peugeot bo prenovljeni 301 proizvajal v obratu Vigo v Španiji, kjer prav tako sestavljajo model C-Elysée.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Peugeot)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Višje cene avstrijskih vinjet
Volvo nadgrajuje modele S90, V90 in XC90