Novice

Volvo nadgrajuje modele S90, V90 in XC90

Volvo ne želi zaostati za tekmeci, zato je švedski proizvajalec vozil že poskrbel za prvo manjšo posodobitev skoraj nove modelne družine 90.

Številnim že obstoječim varnostnim sistemom se je zdaj pridružil še sistem za opozarjanje voznika na nevarnost zdrsa s ceste. Sistem je nenehno povezan v oblaku in zbira informacije o površini vozišča od ostalih vozil, ki so isti odsek prevozila pred vami. Druga nova funkcija je svetlobno opozarjanje na nevarnost, ki opozori voznika za volanom prihajajočega vozila na stoječe vozilo. Sistem bo samodejno prepoznal prihajajoče vozilo in predčasno opozoril voznika.

Poleg novih varnostno-asistenčnih sistemov so pri Volvu predstavili še nov agregat Drive-E, ki obljublja atraktivno razmerje med porabo goriva in voznimi užitki. Nov štirivaljni dizelski agregat D3 v štirikolesno gnanem S90 naj bi porabil le 4,3 litra goriva in proizvedel 114 gramov CO2 na 100 km, neodvisno od izbire menjalnika.

Do sedaj je napredna večopravilna enota vgrajena v vsa novodobna vozila Volvo podpirala le sistem Apple CarPlay, a so temu naredili konec in dodali še podporo za Android Auto. Celotna serija 90 bo preko brezžičnega omrežja avtomatsko prenesla tudi prenovljene zemljevide, modela S90 in V90 pa bo odslej možno naročiti v novi barvi Maple Brown.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Peugeot je prenovil limuzinski 301
V Fordovi tovarni spreminjajo vreme s pritiskom na gumb