Novice

Pininfarina napoveduje dva nova koncepta

Na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi bo na prostoru Pininfarine zanimivo, kot že dolgo ne, saj bo legendarna italijanska dizajnerska ekipa tam predstavila kar dve novi konceptni vozili. Oba koncepta pred odprtjem salona napovedujejo zgolj s sliko detajlov.

Italijanska oblikovalska hiša bo, poleg superšportnega koncepta Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo, ki ga pripravljajo v sodelovanju z dvakratnim prvakom F1 in šampionom dirke Indy 500 Emersonom Fittipaldijem, na svojem razstavnem prostoru predstavila še drugo študijo, koncept z oznako H600 za podjetje Hybrid Kinetic Group iz Hong Konga. Kitajsko podjetje se usmerja v razvoj, izdelavo in trženje vozil z novimi energijami in njihovih ključnih komponent.

Ne Kitajci ne Pininifarina zaenkrat ne dajejo podrobnejših informacij o najnovejšem konceptu, v kratki izjavi so povedali le, da gre za prestižno limuzino, ki bo hkrati elegantna in udobna.

Večji proizvajalci oblikovanje, izdelavo prototipov in vozil majhnih serij pretežno selijo pod svoje okrilje. Zaradi tega so pri Pininfarini ostali brez dela, projekta kot sta Ferrari Sergio in BMW Gran Lusso Coupe pa sta bolj izjema kot pravilo. A za ”karoseriste” se obetajo boljši časi, potem ko jih je kupila indijska Mahindra ter pridno zbirajo naročila kitajskih naročnikov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hybrid Kinetic Group.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Glavni Škodin oblikovalec se seli k BMW-ju
Ujeta prva fotografija prihajajočega križanca znamke DS