Novice

Ujeta prva fotografija prihajajočega križanca znamke DS

Na spletu se je pojavila prva fotografija, ki naj bi prikazovala povsem razkrito DS-ovo srednje veliko športno uporabno vozilo, ki bo verjetno poimenovano z oznako DS 7. DS-ov križanec, ki se bo pojavil tudi na evropskih cestiščih, bi lahko svojo premiero doživel že na prihajajočem ženevskem avtomobilskem salonu.

Potem ko so pri PSA-jevi prestižnejši znamki DS že kar nekaj časa napovedovali prihod srednje velikega križanca, ki naj bi bil zasnovan na konceptu Wild Rubis izpred štirih let, pa je sedaj pred vrati povsem serijska izvedba. DS 7 bo tako njihov prvi SUV, ki bo namenjen evropskemu trgu, svoje rivale pa naj bi iskal v Audiju Q5 ter BMW-ju X3 (oziroma X4).

Prva slika zunanjosti novega DS-ovega križanca nakazuje povsem svežo sprednjo masko, ki se razlikuje od njihovih obstoječih modelov. Najnovejši znamkin model naj bi sicer nastal na že poznani koncernski platformi EMP2, na kateri med drugim že nastaja novi Peugeot 308, pod motornim pokrovom pa naj bi se znašel tudi hibridni pogonski sklop. Pri bencinsko gnanih agregatih naj bi vrh ponudbe predstavljal turbobencinski motor s približno 240 »konji« najvišje moči.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Citronfeng.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pininfarina napoveduje dva nova koncepta
V Ženevo prihaja prenovljeni Citigo