Novice

Pininfarina v posel z indijsko Mahindro

Potem ko se je že nekaj časa glasno govorilo o Mahindrinem nakupu znanega italijanskega oblikovalca Pininfarine, je do njega dejansko tudi prišlo v tem tednu. Posel naj bi bil vreden 168 milijonov evrov.

 

Avtomobilski proizvajalec Mahindra&Mahindra, ki velja za enega največjih v Indiji, naj bi z nakupom prišel do 76,06-odstotnega deleža lastništva, pri čemer bo podjetje povsem ohranilo samostojnost s Paolom Pininfarino na čelu uprave. Indijski velikan bo hkrati namenil dodatnih 20 milijonov evrov za investicije ter prevzel njihove dolgove.

Mahindrin prvi mož, Ananad Mahindra, je ob tem dodal, da bo podjetje Pininfarina znatno okrepilo oblikovalske zmogljivosti celotnega koncerna, saj se zavedajo, da dandanes dober dizajn izdelka močno vpliva na izbiro potrošnika.

S prevzemom Pininfarine pa si Mahindra hkrati želi okrepiti mednarodni položaj ter vzpostaviti resne povezave z evropskimi avtomobilskimi proizvajalci. Indijci so pred tem pod svoje okrilje že dobili korejski Ssangyong ter PSA-jev motociklistični oddelek.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Pininfarina.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Sedem finalistov za laskavi naslov Evropski avto leta 2016
Renault Clio R.S. 220 Trophy je novi kralj Nürburgringa