Novice

Po dolgem času spet Opel Corsa GSi

Od prejšnje Corse GSi je minilo že četrt stoletja, zdaj pa se mala športnica ponovno vrača v paleto modelov. Zaenkrat so na voljo le prve fotografije zunanjosti, pri Oplu pa niti besede niso namenili pogonskemu sklopu.

Znamka Opel se je po obuditvi oznake GSi na modelu Insignia odločila, da športni pridih iz zgodovine vrne tudi v urbano Corso. Označili so jo kot “natančen športni stroj s športnim podvozjem, prefinjeno nastavljenim na progi Nordschleife v Nürburgringu, ki mojstrsko obvlada vožnjo skozi ovinke“.

Corsa GSi bo opremljena s športnim podvozjem OPC in naj bi po zagotovilih tržnikov postavljala merila v svojem segmentu. Zunanji videz razkazuje značilne elemente, ki poudarjajo dinamiko in zmogljivosti: velike odprtine za zajem zraka, zavore z rdečimi zavornimi čeljustmi ,pokrov motornega prostora, izrazit zadnji spojler, kromirano izpušno cev, karbonska pokrova zunanjih ogledal in črna letev na pokrovu motornega prostora.

Zanimivo je, da so nam pri Oplu sicer zaupali, da bo vozniku za doplačilo na voljo sedež Recaro in se pohvalili z (opcijskim?) IntelliLinkom, niti besede pa niso namenili pogonskemu sklopu.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Spremembe na vidiku. Matematika bo v pomoč.
Pogumni Škodini načrti