Novice

Po rekord na Nürburgring še McLaren P1 LM

McLaren P1 LM je cestno legalna različica modela GTR, ki bo na Nürburgringu poskusil podreti rekord kot najhitrejše serijsko vozilo na svetu.


Trenutno je najhitrejši še vedno Porsche 918 Spyder, a to si želijo spremeniti pri podjetju Lanzante, ki je odgovorno za predelavo modela GTR v cestno legalno različico LM. Kot pravijo pri britanskem mediju Autocar, podiranje rekorda ni najvišje na prioritetni listi, a bodo ob pravem času in idealnih razmerah poskusili.

”Videli smo, česa je vozilo sposobno in imamo simulacije, kaj lahko ta avto stori. Vse vožnje opravi Kenny Bräck, zato imamo v primeru priložnosti pravega človeka za volanom,” je dejal Dean Lanzante.

McLaren nima s podiranjem rekorda nič, saj vse poteka v domeni majhne predelovalske hiše. Britanski proizvajalec superšportnih vozil je že prevozil nekaj krogov na slovitem Nürburgringu z modelom P1, a številk niso nikoli razkrili. Dejali so le, da so krog zaključili v manj kot sedmih minutah. Porsche 918 Spyder je bil najhitrejši s časom 6:57, zato bi lahko P1 LM ta čas popravil brez posebnih težav.

”Nimamo denarja in ne časa, da bi storili to, kar je storil Porsche. Če dežuje, steza ni dovolj hitra in ne moremo narediti hitrega kroga. In ne želimo ponoviti Koenigsegga …,” je zaključil Lanzante.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autocar. Foto: Lanzante.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Na ceste Singapurja je zapeljal prvi samovozeči taksi
Poklon legendi: Ferrari F40