Novice

Postopno razkrivanje novega Polestarjevega modela

Pri švedski znamki Polestar, ki med drugim skrbi za predelave avtomobilov Volvo, bodo v letošnjem letu predstavili svoje drugo serijsko vozilo. Model Polestar 2, s katerim želijo zelo resno skakati v zelje tudi Teslinemu modelu 3, naj bi povsem razkrili v prihodnjih tednih, že sedaj pa so pokazali prvi detajl prihajajočega električnega vozila.

Potem ko so pri samostojni znamki Polestar, ki je sicer v stoodstotni lasti znamke iz Göteborga, že pred dvema letoma pokazali svoje prvo priključno hibridno vozilo (Polestar 1), ki ga bodo izdelali v precej omejenem številu, prihaja sedaj na trg malce bolj velikoserijska različica. Pri Polestarju 2, ki naj bi se oblikovno v dokajšnji meri naslanjal na Volvov koncept 40.2 iz leta 2016, naj bi šlo za atraktivno štirivratno kupejevsko limuzino, s katero želijo konkurirati tudi Teslinemu modelu 3.

O tehničnih značilnostih povsem električno gnanega Polestarja 2 zaenkrat še ni dosti znanega, a naj bi se po prvih informacijah sodeč ponašal s kar 400 »konji« največje moči, pri čemer naj bi z enim polnjenjem v idealnih razmerah prevozil okrog 480 kilometrov. Avtomobil naj bi bil med drugim opremljen z najsodobnejšim info-zabavnim elementom z operacijskim sistemom Android, pri katerem bo na voljo glasovni asistent (Google Assist).

Cene novega Polestarja 2 zaenkrat še niso znane, a naj bi bile podobne kot pri Tesli 3.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Polestar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Zaznava voznikovega razpoloženja kmalu tudi v avtomobilih Volvo
Nissanov koncept izmenjave podatkov za večjo varnost