Novice

Polestar tudi kot proizvajalec električnih športnih vozil

Znamka Polestar, ki smo jo do sedaj poznali kot tovarniškega predelovalca vozil Volvo, se bo prelevila v samostojnega proizvajalca električnih vozil.

Za zdaj še ne vemo, kdaj bodo na ceste zapeljali prvi električni Polestarjevi modeli, vendar bi lahko, glede na časovni okvir predstavitve uradnega logotipa podjetja, prvi produkt predstavili že septembra na frankfurtskem salonu avtomobilov.

”Polestar bo imel specifično tehnološko in inženirsko sinergijo z vozili Volvo ter bo imel zaradi povezave z Volvom pomemben ekonomski obseg. Te sinergije bodo dovolile, da oblikujemo, razvijemo in izdelamo najboljše visokozmogljive električne avtomobile,” so zapisali v uradni izjavi.

Kljub temu, da sta Volvo in kitajski lastnik Geely v zadnjem času investirala veliko sredstev v razvoj dveh prilagodljivih arhitektur za večje in manjše avtomobile, se poraja vprašanje ali bi lahko Polestar povsem sam razvijal svoje modele. V marcu je Håkan Samuelsson, izvršni predsednik Volva namignil, da bi prvi samostojni Polestarjevi modeli lahko izhajali iz družine 60 ali celo 90. Z drugačno filozofijo in pristopom se Švedi želijo še nekoliko bolj odmakniti od BMW-jevega oddelka M, Audijevega oddelka RS in Mercedes-Benzovega AMG. Vodja novonastale samostojne znamke je postal Thomas Ingenlath, nekdanji podpredsednik oblikovanja pri Volvu.

”Resnično sem navdušen nad izzivom ustanoviti vznemirljivo znamko, razvijati čudovit nabor unikatnih produktov in usmerjati strast, ki jo imamo pri ekipi Polestar. Začenja se naslednje poglavje v zgodovini Polestarja.”

Polestar je dirkaška roka Volva od leta 1996, a so postali lastniki podjetja šele leta 2015. Poleg izdelave svojih električnih športnikov bodo pri Polestarju še vedno razvijali športne dodatke za vozila Volvo.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volvo Polestar)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Polestar tudi kot proizvajalec električnih športnih vozil"


JG2
6 leta 10 meseci nazaj

Zanimivo. Se pa povsod ob zgoraj omenjeni informaciji sprašujejo ali beseda “elektrifikacija” pomeni da bodo novi modeli zgolj na elektriko ali pa bodo hibridni, mogoče celo obe varianti prideta v poštev.
No saj bomo kmalu videli, ampak vsekakor ne na sejmu v Frankfurtu saj se tega sejma Volvo ne udeležuje.

 
Pri Jaguarju počasi razkrivajo novo športno uporabno vozilo 
Nagrada za najboljši motor leta zopet Ferrariju