Novice

Polestar O2 s poudarkom na zmogljivosti

Koncept Polestar O2 naj bi predstavil vizijo znamke na področju zmogljivih električnih športnih modelov.

Po besedah direktorja Thomasa Ingenlatha bi lahko iz predstavljenega koncepta v prihodnosti lahko izhajala tudi produkcijska različica. Zasnovan je na enaki osnovi kot pred časom predstavljeni koncept Precept in bi lahko predstavljal neposrednega tekmeca Tesli Roadster. Kljub temu dodaja, da zaenkrat pri znamki – razen prihajajočih modelov Polestar 3, Polestar 4 in Polestar 5 – še nimajo potrjenih načrtov v zvezi z novimi modeli, a obenem poudarja, da je po letu 2025 še vse odprto.

Zunanjost novega koncepta temelji na smernicah, že videnih pri konceptu Precept, iz katerega naj bi izhajal produkcijski Polestar 5, načrtovan za leto 2024. Oba predstavljena koncepta naj bi potrdila sloves Polestarja kot znamke prestižnih športnih modelov. Polestar O2 je koncept roadsterja s trdo streho in aerodinamično silhueto z velikimi 22-palčnimi platišči. Primerno svojemu segmentu je nekoliko krajši od koncepta Precept in ima za približno 40 cm krajšo medosno razdaljo.

Njegova zasnova temelji na trajnostnem pristopu, ki je izražen z oblikovanjem in izbiro materialov. Uporabili so nov termoplastični material, ki prestavlja osnovo mnogim komponentam vozila, v notranjosti pa naj bi prevladovali materiali iz recikliranega poliestra. Po besedah predstavnikov znamke naj bi pri novem konceptu uporabili najvišjo možno mero recikliranih materialov, vključno z deli iz recikliranega aluminija.

V kombinaciji s konceptom Polestar O2 je tokrat prvič tudi dron, ki so ga razvili pri podjetju Hoco Flow in ob avtonomnem letenju omogoča snemanje avtomobila med vožnjo ter ponuja kombinacijo zabave in inovacij. Po besedah vodje Polestarjevega oblikovalskega oddelka Maximiliana Missonija, je Polestar O2 njihova vizija novega obdobja električnih športnih avtomobilov ter združuje užitek vožnje z odprto streho s čistim in tihim električnim pogonom.

Avtomobilizem.com (Vir: Polestar, Autocar. Foto: Polestar.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Polestar O2 s poudarkom na zmogljivosti"


JG2
2 leta 1 mesec nazaj

Vrhunsko!

 
Ford z novo organizacijsko shemo
Sony namerava sodelovati s Hondo