Novice

Koncept Polestar Precept bo osnova modelom različnih segmentov

Konceptni Precept predstavlja oblikovalski jezik znamke, ki ga nameravajo uporabiti pri zasnovi njihovih modelov prihodnosti.

Pri Polestarju so pred kratkim potrdili, da na podlagi koncepta Precept že razvijajo produkcijsko različico avtomobila. Oblikovalske pristope, uporabljene pri zasnovi koncepta Precept, nameravajo uporabiti tudi pri snovanju palete ostalih modelov znamke Polestar v prihodnosti, vključno z načrtovano različico športnega križanca.

Direktor znamke Polestar Thomas Ingenlath je v sklopu avtomobilskega salona v Pekingu, edinega tovrstnega večjega dogodka, ki ni bil odpovedan zaradi pandemije koronavirusa, pojasnil, da koncept Precept izhaja iz začetne oblikovalske študije. Najprej so ji za popotnico namenili nekaj razstav v različnih kongresnih centrih širom sveta, po prihodu nazaj na Švedsko, matično državo znamke Polestar, pa naj bi naslednjih nekaj desetletjih preživela v arhivu. Ob primernih pogojih naj bi jo ponovno obudili v drugi polovici tega stoletja, ko naj bi predstavljala avtomobilsko klasiko tega obdobja, vendar se je prihodnost študije zasukala v nepričakovano smer skorajšnje realizacije na podlagi zahtev javnosti in medijev.

Razvoj produkcijske različice poteka v Polestarjevem centru za raziskave in razvoj v britanskem mestu Coventry, kjer naj bi kot material za izdelavo komponent notranjosti in zunanjih delov preizkušali kompozitne materiale na osnovi lanenih vlaken, razvite pri podjetju Bcomp. Ostalih podrobnosti, razen dejstva, da gre za električni avtomobil, zaenkrat še ne razkrivajo. 

Podobno kot modela ki predstavljata trenutno paleto znamke,  Polestar 1 in Polestar 2, naj bi tudi produkcijska različica Precepta nastajala pod oznako “izdelano na Kitajskem”, kjer naj bi že načrtovali gradnjo novega sodobnega proizvodnega obrata, ki bi ustrezal najstrožjim okoljskim normativom in bil ogljično nevtralen.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Polestar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tudi pri Rolls Roycu razmišljajo o električnem pogonu
Hyundai RM20e je prototip 800-»konjskega« električnega dirkalnika