Novice

Pri Jaguarju počasi razkrivajo novo športno uporabno vozilo 

Pri angleški znamki Jaguar dosegajo odlične prodajne uspehe z njihovim športno uporabnim terencem F-Pace, zdaj pa želijo podobno zgodbo nadaljevati tudi v nižjem razredu. Kompaktnejšega in manjšega E-Pace bodo tako razkrili že 13. julija.

Še pred uradnim razkritjem povsem novega Jaguarja, ki bo iskal svojo konkurenco pri modelih Audi Q3, BMW X1, Infiniti QX30, so pokazali prvi detajl prihajajočega športno uporabnega vozila. Novi E-Pace se bo oblikovno po vsej verjetnosti v precejšnji meri naslanjal na večjega »brata«, slonel pa bo na že poznani koncernski platformi (LR-MS), ki jo je moč najti tudi pri modelih Land Rover Discovery Sport ter Range Rover Evoque.

Tehnične podrobnosti prihajajočega Jaguarjevega križanca zaenkrat še niso znane, pri angleškem proizvajalcu so razkrili zgolj to, da bodo pod motornim pokrovom brneli agregati Ingenium (bencinski in dizelski), ki bodo lahko sparjeni z opcijskim ZF-ovim 9-stopenjskim avtomatskim menjalnikom. Kot pa se za samo znamko spodobi, se bo novi E-Pace ponašal tudi s koncernskim štirikolesnim pogonom s podobnim sistemom, kot je Land Roverjev Terrain Response.

Novi Jaguar, ki bo preko luže stal vsaj 38.600 ameriških dolarjev, na britanskem otoku pa 28.500 funtov, bodo razkrili sredi naslednjega meseca.

Avtomobilizem.com (vir: Carscoops, foto: Jaguar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prve slike prihajajočega Kiinega križanca
Polestar tudi kot proizvajalec električnih športnih vozil