Novice

Pomladna osvežitev paradnih konjev Alfe Romeo

Giulia in Stelvio sta bila v izvedenki Quadrifoglio deležna številnih posodobitev, zaradi katerih bosta še bolj privlačna ljubiteljem kultne italijanske znamke.

Posodobitve ob prehodu v novo modelno leto pokrivajo področja tehnike, oblikovanja in varnostnih pripomočkov, zaradi njih pa bo strupeni par lažje pariral konkurenci. Osnova seveda ostaja enaka, modele Quadrifoglio vedno poganja  2,9-litrski šestvaljni biturbo agregat s 380 kW (510 KM) moči in najvišjo vrednostjo navora 600 Nm (pri 2.500 vrt./min).

Spremembe zunanjosti so minimalne, med njimi je nov sklop zadnjih svetil v tehniki LED z zatemnjenimi lečami, sijajno črni detajli in nova 21-palčna platišča, namenjena izključno različicam Quadrifoglio. Večji vtis bodo pustile nove barve karoserije z retro pridihom: rdeča 6C Villa d’Este, okra GT Junior in zelena Montreal. Piko na i športni eleganci prinašajo dodatki Mopar, kjer so med drugim na voljo Akrapovičev izpušni sistem ter prednja maska, pokrova zunanjih ogledal in zadnji spojler iz ogljikovih vlaken.

Na videz je nekoliko drugačna tudi notranjost, ki ima spremenjeno sredinsko konzolo, dodelan volanski obroč in ročico menjalnika ter možnost izbire varnostnih pasov v črni, rdeči ali zeleni barvi. V kratkem naj bi bilo kupcem na voljo tudi novo športno oblazinjenje v perforiranem usnju. Zadnja pomembna novost v prednjem delu potniške kabine je nova infozabavna enota z 8,8-palčnim zaslonom na dotik, spremenjenim vmesnikom ter dodatnimi funkcionalnostmi.

Vozniška pomagala ADAS, ki jih je za znamko razvil Bosch, modele Quadrifoglio uvrščajo med vozila z 2. stopnjo avtonomije. V skupku asistenčnih sistemov so med drugim na voljo pomočnik za vožnjo v zastojih (Traffic Jam Assist) in vožnjo na avtocesti (Highway Assist), prilagodljivi tempomat, asistenca za ohranjanje položaja na voznem pasu, zaznava predmetov v mrtvem kotu, spremljanje zbranosti voznika in prepoznava prometnih znakov z nadzorom hitrosti.

Osvežena Stelvio in Giulia Quadrifoglio dopolnjujeta vrh ponudbe znamke, ki je  začetku letošnjega marca predstavila ekstremni verziji Giulie GTA in GTAm.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Alfa Romeo.)

 

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Pomladna osvežitev paradnih konjev Alfe Romeo"


3 leta 11 meseci nazaj

Ko pogledam te znamke je pravo nesorazmerje. Alfa ima modelov za prste ene roke, kakšen merc pa za prste rok vseh kitajcev. Škoda, ker so znamko uničili.

xxl
3 leta 11 meseci nazaj

Kaj pa osnovne različice? Že tako malo jih prodajo, pa vendar dosti več kot QV, pa še zmeraj brez full led in še kakšnih posodobitv, da obdržiš korak s konkurenco. Kreteni.

whitee
3 leta 11 meseci nazaj

Italijan pač. Lep, ampak brez pameti. Isto je v F1, od kar sami Italijani vodijo Ferrari ni uspehov.

 
Volanski obroči v Mercedes-Benzu razreda E bo tipal voznikove roke
Volvo Highway Pilot bo popolnoma samostojno vozil po avtocesti