Novice

Slovaška z davčnimi olajšavami pomaga skupini PSA pri širitvi proizvodnje

Slovaška vlada je ponovno stopila naproti avtomobilskemu proizvajalcu. Tokrat so skupini PSA odobrili davčne olajšave v višini 19 milijonov evrov, ker namerava francoski proizvajalec vozil vložiti 165 milijonov evrov v širitev obstoječega proizvodnega obrata na zahodu države.

Pri PSA bodo obrat razširili v naslednjih petih letih in v njem zaposlili dodatnih 420 delavcev. Skupaj naj bi bilo, po navedbah sporočila za javnost slovaške vlade, do konca leta 2018 tam zaposlenih že več kot 4.000 delavcev.

V slovaškem obratu izdeluje Citroën model C3 Picasso, Peugeot pa model 208. Kot so v januarju zapisali pri skupini PSA, naj bi letos proizvodnjo v obratu povečali na 350.000 izdelanih enot. Za primerjavo, v lanskem letu so tam izdelali 315.050 vozil.

Na Slovaškem imata, poleg skupine PSA, proizvodni obrat še skupina Volkswagen in Kia. Obrat v Žilini, kjer svoja vozila izdeluje Kia, smo si ogledali tudi sami in se na lastne oči prepričali, kako tesno korejski proizvajalec sodeluje z lokalnimi prebivalci in okoljem. Na letni ravni vsi trije proizvajalci izdelajo več kot milijon vozil.

Naslednje leto naj bi na Slovaškem svoj obrat, ki bo od tovarne skupine PSA oddaljen manj kot 60 kilometrov, zgradila še skupina Jaguar Land Rover.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Peter Humar.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Slovaška z davčnimi olajšavami pomaga skupini PSA pri širitvi proizvodnje"


Firediver
6 leta 11 meseci nazaj

Še en dokaz, da se niti od bivših držav Vzhodnega bloka ne zmoremo nič naučiti. To bomo zmogli, ko bo prepozno.

srcnik
6 leta 11 meseci nazaj

Naši bi že naredili 50 civilnih iniciativ, pa zahtevali provizije itd…

 
Volkswagen Arteon kot pomočnik v nujnih primerih
Ponovno rojstvo BMW serije 8 ob jezeru Como